Perfektna Zvezda maršira Jadranom: I Olimpija osetila šampionsku moć crveno-belih!

Izvor: Telegraf.rs, 28.Nov.2016, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perfektna Zvezda maršira Jadranom: I Olimpija osetila šampionsku moć crveno-belih!

Košarkaši Zvezde nastavljaju da marširaju ABA ligom, i dalje u potrazi za rivalom koji im može pomrsiti račune. Takvog, za sada, nema ni na vidiku.

Novu pobedu, 11. u isto toliko utakmica, ekipa Dejana Radonjića zabeležila je u Ljubljani protiv Olimpije rezultatom 85:67.

Bio je to još jedan rutinski trijumf šampiona.

Kao i u većini mečeva regionalne lige ove sezone kada igra Zvezda, nije bilo ni trunke neizvesnosti u pogledu konačnog ishoda jer su Beograđani, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << jednostavno, prejaki za konkurenciju.

Pobedu crveno-belima doneli su Stefan Jović i Ognjen Kuzmić, a ostali su učinili da to na kraju izgleda ubedljivo.

Jović sa 15 poena i 6 asistencija, i Kuzmić sa 20 poena i 9 skokova, bili su pokretačka snaga ekipe koja je u drugom poluvremenu "slomila" Ljubljančane.

"Zmajčeki" su bili u egal borbi sa Beograđanima koliko su mogli, sve dok Zvezda nije ubacila u "viši stepen prenosa" u oba pravca.  Do tada, na krilima raspucanog Džefersona (14 poena u prvom, na kraju 18), slovenački tim je spolja tražio rešenja, i pronalazio ih, budući da je Kuzmućeva sveprisutnost u reketu bila kao postojanje tvrdog bedema pred košem. Otud su igrači domaćeg tima najviše štete nanosili rivalu šutevima spolja, preko Olivera, Mesičeka, Pelka i već pomenutog Džefersona.

Foto: Marko Todorović

Za to vreme, Zvezda je vodila zahvaljujući inspirasnom Joviću i njegovom skoro perfektnom šutu i generalno visokim procentima za dva poena u prvom delu igre. Sjajno je funkcionisala veza Jović-Kuzmić, ali je i centar gostiju često i sam mogao da izađe na kraj sa nižim čuvarima i lako pronalazi put do koša posle "mis-meč" situacija.

Zvezda je i u nastavku igre raznovrsnim napadačkim rešenjima održavala pet do šest poena prednosti, a onda, negde sredinom treće četvrtine, usmerila meč u jednom pravcu. Serijom poena u režiji Jovića i Kuzmića, kojima su se priključili Gudurić, Lazić i Simonović, Beograđani su "zvanično" duel lišili svake neiszvesnosti. Četvrta četvrtina je bila stvar rutine za goste.

I sa desetak razlike kao adutom pred poslednjih deset minuta, igrači Zvezde nisu "padali". Ozbiljnim, profesionalnim pristupom do samog kraja, crveno-beli su vođstvo učinili još ubedljivijim.

Sa "jadranskog" Zvezda se seli na evroligaški kolosek na kome je sledeća stanica hala "Aleksandar Nikolić" i meč sa Žalgirisom (petak, 19).

Olimpija - Crvena zvezda 67:86 (24:28, 17:15, 15:25, 11:17)

OLIMPIJA: Barbarić 3, Oliver 12, Bubnić, Mulalić 5, Mesiček 9, Pelko 6, Milošević 2, Janković 12, Džeferson 18, Jurček, Stopar, Mlađan.

CRVENA ZVEZDA: Volters 4, Dangubić 9, Lazić 7, Simanić, Dobrić, Simonović 10, Dženkins 0, Gudurić 14, 4as Jović 15, 6as Kuzmić 20, 9sk Bjelica 6.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

ABA - Bližimo se polovini prvenstva, evo kako izgleda tabela! (foto)

Izvor: Sportske.net, 28.Nov.2016

Stanje na tabeli nakon 76 odigranih mečeva u regularnom toku regionalnog košarkaškog šampionata ukazuje na to da bismo u plej-ofu mogli da imamo jako interesantne parove premda je ostalo da se odigra još mnogo utakmica...Ligaški deo sezone u regionalnom košarkaškom šampionatu ušao je u svoju...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.