Pehar Zvezdi

Izvor: Politika, 13.Jan.2013, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pehar Zvezdi

Finale Kupa Srbije za vaterpoliste: C. zvezda – Partizan 9:8 (2:2, 3:0, 2:3, 3:1, 0:0, 1:0). – Pobedonosni gol postigao Prlainović

Kup Srbije pripao je vateprolistima Crvene zvezde. Oni su u finalu na Banjici pobedili Partizan s 9:8 (2:2, 3:0, 2:3, 3:1, 0:0, 1:0).

Utakmica je bila puna preokreta. Posle vođstva Partizana s 2:1 izjednačila je na 2:2, a onda je u finišu prve četvrtine >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Šefik odbranio penal Mandiću. I posle toga su igrači Crvene zvezde počeli da nameću svoju igru što im je i uspelo, jer Partizan prosto nije mogao da iskoristi igrača više.

Izgledalo je da će Zvezda bez većih poteškoća da doplovi do svog prvog Kupa. Vodila je pri kraju treće četvrtine sa 7:4, imala gotovo nesavladivu odbranu, jer Partizan s igračem više nikako nije mogao da zatrese mreže.

„Crno-belima” je tračak nada vratio Mandić pravim projektilom koji je iznenadio čak i takvog golmana kakav je Šefik. A to je bio uvod u preokret, jer je u poslednjoj četvrtini, posle mnogo neuspeha Partizan konačno iskoristio igrača više. Strelac je bio Subotić. U finišu je i Basara pogodio, a potpuni obrt je najavio Mitrović minut i 28 sekundi pre kraja, kada je doneo izvanrednim udarcem Partizanu prednost od 8:7.

Međutim, Zvezdu je iz šoka vratio Vapenski iskoristivši igrača više 68 sekundi pre kraja četvrte četvrtine. Tek tada se još više rasplamsala igra, ali ni Partizan, a u samom finišu ni Zvezda nisu iskoristili igrača više, pa su odlučivali produžeci.

U prvom produžetku nije bilo pogodaka. U drugom je s igračem manje Soro odbranio, lopta se odbila od prečke, pravo Pijetloviću i on je doneo Zvezdi prednost od 9:8 minut i 50 pre kraja drugog produžetka. Osamnaest sekundi pre kraja Partizan nije iskoristio igrača više i to je značilo da je Crvena zvezda osvojila svoj prvi kup.

Crvena zvezda s razlogom slavi. Ali i da je Partizan pobedio bilo bi to zasluženo.

Bazen: Banjica. Gledalaca: 1.500. Sudije: Ćirić i Golijanin. Isključenja: Partizan 16(6), C. zvezda 11(1). Dvostruko isključenje: Partizan 1(1), C. zvezda 1(1). Peterci: Partizan 2(1).

PARTIZAN: Soro, Obradović, Mandić 1(0), Tanasković 1, Subotić 1, Rackov 1, Ćuk 2, Dedović 1, Matović, Mitrović 3(1), Basara, Jokić, Vukićević 1. Trener: Vujasinović.

CRVENA ZVEZDA: Šefik, S. Rašović 2, Rađen, Ivošević, Milićević, Pijetlović 2, Avramović 2, V. Rašović, Ranđelović, Vapenski 2, Prlainović, Eškert, Draksimović. Trener: Savić. 

I. C.

objavljeno: 14.01.2013.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.