Pavkov voli dupli program: Svaki trud se isplati

Izvor: Mondo, 12.Okt.2018, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavkov voli "dupli program": Svaki trud se isplati

Centarfor Crvene zvezde kaže da mu nije problem kada posle napornih treninga ostaje na terenu i vežba šut.

Foto: MN Press

Prošle sezone u dresu Radničkog iz Niša drugi najbolji strelac Superlige, a trenutno trostruki strelac za Crvenu zvezdu, Milan Pavkov, pokušava da se dobrim radom i igrama nametne treneru Vladanu Milojeviću.

U razgovoru za klupski sajt, visoki centarfor koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je trenutno treći izbor - prednost imaju Ričmond Boaći i Nikola Stojiljković - otkrio je da redovno ostaje posle treninga i dodatno vežba šut.

"Nije mi teško i posle napornog rada da ostanem da šutiram na gol. Volim da vežbam završnicu jer se najčešće u takvim situacijama na terenu i nalazim. Siguran sam da to daje učinak, svaki trud se isplati. Dodatno mi pomaže što se na terenu odlično slažem sa svim saigračima. Na treninzima se svi odlično razumemo, a to je prvi preduslov da bismo na terenu funkcionisali besprekorno. U napadu imamo slične tipove igrača", izjavio je Pavkov.

Crveno-beli su imali nekoliko dana odmora zbog termina za reprezentacije, ali već su nastavili sa treninzima.

"Pauza je prijala, imali smo vezan ciklus napornih utakmica sa jakim protivnicima. Verujem da su svi igrači odmorili i da su gledali da maksimalno iskoriste slobodno vreme. Sada smo se vratili radu, treniramo po dva puta na dan i punom parom pripremamo se za naredne mečeve. Znamo da nas očekuje ponovo jak tempo od sledeće nedelje".

Prvi naredni rival je Dinamo iz Vranja, u duelu šesnaestine finala Kupa koji će biti odigran u sredu u Vranju (18.00).

"Koristimo svaki mogući trenutak da se dodatno uigramo i da radimo na sebi kako bismo u svakom sledećem meču bili što bolji. Treniramo intenzivno, priremamo se za predstojeće izazove. Nema mnogo vremena do srede, kada nas očekuje utakmica u Kupu, ali mi znamo šta je naš posao na terenu. Moramo da izađemo, da se borimo i da donesemo pobedu našoj armiji navijača. Očekuje nas dug put do Vranja, znamo da nam neće biti lako protiv motivisanog protivnika, ali idemo da obezbedimo prolaz", rekao je Pavkov.

Iako ove sezone nije golgeterski efikasan kao prošle, čemu doprinosi značajno manja minutaža, Pavkov veruje da će biti još prilika da slavi pogotke.

"Kao napadaču najbitnije mi je da postižem golove. Ima još dosta utakmica do kraja, igramo na tri fronta i siguran sam da ćemo se svi zajedno radovati još mnogo puta našim golovima, a verujem da ću i ja zatresti protivničku mrežu. Na terenu mi, kao i svim saigračima, mnogo znači podrška naših navijača. Igrači sve lakše podnesu kada imaju taj vetar u leđa, to je naša snaga", zaključio je napadač crveno-belih.

**************************************************************

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.