Pavkov opet heroj Marakane, Zvezda nosi 2:0 u Finsku

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavkov opet heroj "Marakane", Zvezda nosi 2:0 u Finsku

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su HJK Helsinki 2:0 (1:0) u prvom meču II kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crveno-beli su dominirali tokom svih 90 minuta protiv finskog prvaka, ali su tek u poslednjem minutu stekli prednost koja im donosi mir pred revanš.

Zvezda je povela u 27. minutu golom Ričmonda Boaćija na centaršut Mirka Ivanića, a nervozu 30.000 "delija" je u poslednjem minutu otkonio džoker sa klupe Milan Pavkov nakon sjajne akcije i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << asistencije Marka Marina sa desne strane.

Crveno-beli su krenuli furiozno od prvog kontakta s loptom, na krilima Marka Marina su odmah saterali Fince u njihov kazneni prostor i počeli sa kanonadom ka golu.

Bekovi Stojković i Rodić su sjajno sarađivali sa Marinom i Ivanićem, koji su tražili Boaćija u kaznenom, ali je HJK odolevao.

Gosti iz Helsinkija su tek u 12. minutu prvi put konkretno videli Borjana, ali su samo tri minuta kasnije poslali poruku upozorenja.

Riski je savladao Borjana, ali iz nedozvoljene pozicije. Ova situacija je pokazala koliko Finci mogu da budu opasni, a koliko crveno-beli moraju da budu oprezni.

Tako su crveno-beli i zaigrali u nastavku, sa nešto više rezerve prilikom ofanzive, pa se HJK malo oslobodio pritiska i kreirao nekoliko kombinacija ispred kaznenog prostora srpskog tima.

Posle jedne takve Zvezda pravi sjajnu kontru, Marin je savršenim pâsom u prazan prostor servirao zicer Mirku Ivaniću, ali njegov šut brani golman HJK Rudakov u situaciji jedan na jedan.

Međutim, već u 27. minutu crnogorski reprezentativac se iskupio. Nakon što nije prošlo dodavanje Marina u kazneni, lopta se odbija do Mirka Ivanića koji šalje savršen centaršut na drugu stativu gde se Ričmond Boaći izborio pored svog čuvara i glavom zatresao mrežu Helsinkija – 1:0.

Zvezda je nastavila s pritiskom do kraja poluvremena, Marin je pokušao luvako iz slobodnog udarca, potom je Ivanić poslao još jedan sjajan centaršut u peterac, ali promene rezultata nije bilo.

Zvezda pokušava da održi visok ritam meča i u drugom poluvremenu, odmah pravi gol šansu, ali golman HJK brani poluvolej Rodića.

Postepeno pada tempo crveno-belih, pa i Finci dolaze do prilike da zaprete. U 51. minutu im se ukazala najbolja šansa na utakmici, ali je Rodić uklizavanjem sprečio da centaršut Riskija stigne do napadača HJK ispred Borjana.

Sredinom drugog poluvremena Marin je nosio igru Zvezde, skoro sam je pokušavao da probije "bunker" Helsinkija, ali su se Finci odlično branili.

Usledile su prve izmene, Milojević uvodi Jevtovića i Pavkova koji osvežavaju ofanzivu Zvezde, ali su napadi crveno-belih i dalje bili jalovi.

U poslednjih 15 minuta crveno-beli dodaju gas, što donosi nove šanse, a najbolju u 86. propušta rezervista Jevtović. Posle loše reakcije štopera HJK, lopta mu se odbija u noge na 7-8 metara od gola, ali je on šalje daleko od stative.

Kada su svi već očekivali kraj i "mršavih" 1:0, na scenu je stupio Marko Marin.

Prihvatio je loptu sa desne strane u kaznenom prostoru, brzo "zavrnuo" u sredinu gde se kao po običaju našao Milan Pavkov i doneo Zvezde solidan kapital za revanš – 2:0.

Revanš meč između HJK-a i Crvene zvezde na programu je sledeće srede, 31. jula u Helsinkiju.

Pobednik ovog dvomeča će u trećoj rundi igrati najverovatnije sa danskim Kopenhagenom, koji je slavio 2:0 protiv Nju Sejntsa na gostovanju u Velsu u prvom meču.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO! CRVENA ZVEZDA - HELSINKI! Crveno-beli krenuli ofanzivno od starta

Izvor: RTV Pink, 24.Jul.2019

Fudbaleri Crvene zvezde igraju meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Helsinkija.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.