Pavićević od petka Zvezdin!

Izvor: RTS, 30.Jan.2014, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavićević od petka Zvezdin!

Defanzivac Savo Pavićević definitivno dolazi u Crvenu zvezdu, promocija u petak. Pero Antić izabran za ekipu rukija na Ol-Star vikendu NBA lige. D'Ambrozijo u Interu, Tarabt u Milanu. Ziko napustio Al Garafi. Lion ne pušta Grenijea u Njukasl. Francuzi šalju svoju policiju u Soči, Pentagon nudi pomoć. Nezadrživi Kevin Durent u gostima nadigrao Lebrona Džejmsa i Majami.

15.30 - Savo Pavićević je i definitivno novi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igrač Crvene zvezde! On je u četvrtak bio na lekarskim pregledima, koje je uspešno prošao i tako postao novi član kluba sa Marakane. Informacija je potvrđena i zvanično iz kluba, a promocija novog Zvezdinog štopera obaviće se u petak od 13 časova u medija centru na našem najvećem stadionu.

15.08 - Pariski sud je odbacio tužbu protiv francuskih fudbalera Karima Benzeme i Franka Riberija koja ih je teretila za zavođenje maloletnice. Benzema i Riberi su 2010. optuženi da su plaćali za seksualne usluge maloletnoj prostitutki Zahiji Dehar. Francuski fudbaleri su se branili tvrdnjom da nisu znali da je prostitutka bila maloletna.

14.49 - Ruska bijatlonka Irina Starik koja je privremeno supendovana zbog dopinga isključena je na svoj zahtev iz tima za Zimske olimpijske igre u Sočiju, Ruska bijatlonska unija (RBU) saopštila je da je isključila Starkovu iz tima dok se ne završi istraga oko njenog dopinga. "Primila sam obaveštenje Međunadne bijatlonske unije u kojem se navodi da je jedan od mojih uzoraka bio pozitivan na zabranjenu susptancu, što je bilo veliko iznenađenje za mene", rekla je Starik u pismu objavljenom na zvaničnom sajtu RBU. Dvadesetšestogodišnja Starik važila je za jednu od favoritkinja za osvajanje olimpijske medalje.

14.33 - Fudbalski klub Lion odbio je ponudu Njukasla za fudbalera sredine terena Klemena Grenijea, preneli su britanski mediji. Mediji nisu naveli koliku ponudu je Njukasl poslao za 23-godišnjeg fudbalera. Grenije je rekao da nije bio obavešten o mogućem transferu i da samo razmišlja o svojim nastupima za Lion. "Ne znam mnogo o tome. Čitao sam novine i video da se moje ime vezuje za Njukasl, ali nemam više informacija. Prelazni rok se se zatvara u petak i videćemo, ali još imam ciljeve koje bih želeo da ostvarim sa Lionom. Ne razmišljam o glasinama i prelaznom roku", rekao je Grenije. "Stvari se u fudbalu odvijaju veoma brzo, ne držimo našu sudbinu u svojim rukama", dodao je on.

14.14 - Međunarodna policijska agencija Interpol saopštila je da će ubuduće pomagati organizatorima Olimpijskih igara u otkrivanju eventualnog dopinga, ili nameštanja rezultata. Interpol je naglasio da je potpisao ugovor sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK) o saradnji po pitanju bezbednosti. Ovaj ugovor se ne odnosi posebno na ZOI u Sočiju koji počinje sledeće nedelje. Interpol čije je sedište u Lionu, u Francuskoj, naglasio je u saopštenju da je ugovor sa MOK-om sklopljen kako bi se identifikovali doping prekršioci i sprečila koruopcija među zvaničnicima i sportistima. MOK je uložio 20 miliona dolara u borbu protiv dopinga i nameštanja mečeva, što se smatra najvećom pretnjom kredibilnosti Olimpijskih igara.

13.51 - Bivši brazilski internacionalac Ziko napustio je trenersko mesto u katarskoj Al Garafi, saopšteno je na njegovom sajtu. Ziko je objasnio da je sporazumno raskinuo ugovor sa Al Garafom, pošto je njegov tim pretrpeo tri uzastopna poraza. "Na žalost, nismo ostvarili željene rezultate, tako je to u fudbalu", rekao je Ziko koji je igrao za brazilski nacionalni tim na Mundijalima 1978, 1982. i 1986. godine. Ziko je naglasio da je u Al Garafi bio odlično primljen i da su se svi "ponašali izuzetno korektno prema njemu".

13.26 - Bivši fudbaler Barselone reprezentativac Malija Sejdu Keita pridružio se Valensiji za koju je potpisao do kraja sezone. Tridesetčetvorogodišnji Keita je u Valensiju prešao iz kineskog Dalijan Erbina, za koji je igrao od 2012. Keita je sa Barselonom tokom četiri sezone, u periodu od 2008. do 2012. godine, osvojio 14 trofeja "Keita je potpisao za Valensiju do 30. juna uz mogućnost produženja ugvora na još godinu dana", saopšteno je na zvaničnom sajtu španskog kluba. Valensija je saopštila da su klub na pozajmicu napustila trojica igrača - Helder Postiga, Dorlan Pabon i Andres Gvardado. Kolumbijac Pabon se vratio u Južnu Ameriku gde se pridružio Sao Paulu, dok je Postiga u Laciju, a Gvardado ide u Bajer Leverkuzen.

13.14 - Srpska teniserka Aleksandra Krunić i njena partnerka u dublu, Grkinja Eleni Danilidu, nisu uspele da se plasiraju u polufinale turnira u Pataji, pošto su izgubile od rusko-tajlandskog dubla Vera Zvonarjova i Nopavan Lertčevakarn sa 1:2 u setovima (1:6, 6:2, 6:10).  

13.02 - Skijašica Žana Novaković nosiće zastavu Bosne i Hercegovine na svečanom otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, 7. Februara. Odluku o nosiocu državne zastave čelnici Olimpijskog komiteta BiH (OK BiH) doneli su na vanrednom sastanku kome su prisustvovali treneri BiH takmičara na zimskoj olipmpijadi u Rusiji, a nakon što Izvršni komitet na sednici u utorak nije uspeo da se usaglasi o tom pitanju. Olimpijski komitet BiH danima je bio podeljen u vezi s tim ko će nositi zastavu. Koplja su se lomila između Žane Novaković sa Pala, koja i ima i državljanstvo Srbije, za koju su bili funkcioneri iz Republike Srpske i Igora Lajkerta iz Zenice, kojeg su favorizovali čelnici iz Federacije BiH, preneli su mediji u BiH.

12.54 - Generalni direktor Juventusa Đuzepe Marota izjavio je da je taj klub zainteresovan za fudbalera Sautemptona Danija Osvalda. Osvaldo je prošlog avgusta iz Rome prešao u Sautempton, za 18 miliona evra, ali je trenutno suspendovan, zbog sukoba sa saigračem Hoseom Fonteom na treningu. "Želimo Osvalda, ali i drugi klubovi žele da ga dovedu. On je odličan igrač, ali pre nego što kupimo nekoga, moramo da prodamo nekog igrača", rekao je Marota za list "Gazeta delo Sport".

12.42 - Fudbaler Olimpijakosa, Alžirac Rafik Đebur, potpisao je dvoipogodišnji ugovor sa engleskim drugoligašem Notingem Forestom, saopštio je grčki klub. Đebur se u engleskom klubu priključio sunarodniku Džamalu Abdunu, koji je, takođe iz Olimpijakosa, prešao u Notingem Forest. Đebur je u karijeri igrao još za Okser, Panionios i AEK, odakle je 2011. godine prešao u Olimpijakos, sa kojim je osvojio tri šampionske titule i dva Kupa. Za reprezentaciju Alžira odigrao je 32 utakmice i postigao pet golova.

12.23 - Dosadašnji fudbaler Torina Danilo d'Ambrozio prešao je u Inter i potpisao ugovor sa "nero-azurima" do 30. juna 2018. godine. D'Ambrozio ima 25 godina, a za mladu reprezentaciju Italije odigrao je tri utakmice. On igra na poziciji desnog beka, a u dosadašnjoj karijeri još je bio član Potence i Juvestabije.

11.50 - Marokanski fudbaler i dosadašnji član Kvins Park Rendžersa Adel Tarabt karijeru će nastaviti u Milanu, potvrdili su rosoneri. "Tarabt je privatnim letom doputovao na milanski aerodrom Linate. Klub će morati da sačeka uobičajene procedure kako bi se transfer ozvaničio", navodi se u saopštenju Milana. U prvom delu ove sezone Tarabt je igrao na pozajmici u Fulamu, koji je za razliku od KPR-a, član Premijer lige. Tarabt je za Fulam odigrao 16 mečeva i dao jedan gol. Marokanac je četvrto pojačanje Milana u ovom prelaznom roku, a prethodno su u klub došli Mikael Esijen, Kejsuke Honda i Adil Rami. Ekipa Milana trenutno zauzima deveto mesto na tabeli sa 28 bodova, 28 manje od vodećeg Juventusa.

11.40 - Francuske sportiste na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju obezbeđivaće specijalne jedinice francuske nacionalne policije i žandarmerije, saopštio je ministar sporta te zemlje. Očekuje se da bezbednost Igara u Rusiji bude na izuzetno visokom nivou, zbog terorističkih pretnji koje stižu iz muslimanskog Severnog Kavkaza. Predsednik Rusije Vladimir Putin angažovao je oko 37.000 policajaca i vojnika na sigurnosti Igara, ali je Francuska i pored toga odlučila da pojača bezbednosni "pojas" oko svojih sportista u Sočiju. "Sve je učinjeno da naši sportisti i navijači u Sočiju budu bezbedni", rekla je ministar sporta Francuske Valeri Funejron za "Parizijen". Francuska će na Igrama u Sočiju imati 116 sportista. Zimske olimpijske igre biće održane od 7. do 23. februara.

11.22 - Kanadski teniser Miloš Raonić povukao se zbog povrede levog stopala iz reprezentacije za predstojeći duel protiv Japana, u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. Kako je saopštio Teniski savez Kanade, 11. tenisera sveta Raonića zameniće Piter Polanski, koji je u Tokio došao kao rezerva. Polanski, 135. igrač na ATP listi, sutra će u prvom meču duela igrati protiv 18. tenisera sveta Keija Nišikorija. Posle tog duela, na teren Arijake koloseuma izlaze 140. igrač sveta Go Soeda i Frank Dančević, 119. na listi.

11.01 - Istorijski trrenutak za makedonsku košarku! Pero Antić izabran je u ekipu rukija, koja će tradicionalno nastupati na Ol star vikendu protiv "sofmora". Nekadašnji krilni centar Crvene zvezde prošlog leta je postao član Atlante i u dosadašnjem toku sezone beležio 5,8 poena i 3,4 skoka u proseku po utakmici. On je prvi Makedonac koji će nastupiti na velikom skupu najboljih igrča NBA lige. "Ponosan sam što ću predstavljati Atlantu i svoju zemlju u Nju Orleansu. Želeo bih da zahvalim svojim saigračima, stučnom štabu i upravi Houksa", napisao je Antić na svom Tviter profilu. Ol star vikend u Nju Orleansu održaće se od 14. do 16. februara.

09.30 - Pentagon je ponovo ponudio pomoć Rusiji u obezbeđivanju Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, ali Moskva nije zainteresovana za taj predlog, saopštilo je američko ministarstvo odbrane. Američki ministar odbrane Čak Hejgel hteo je da se uveri da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu primio k znanju ozbiljnost predloga SAD o pomoći u obezbeđvanju Igara, rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi. On je dodao da je tokom telefonskog razgovora sa svojim američkim kolegom, Šojgu rekao da je Rusija "spremna" da se suoči sa izazovom obezbeđivanja Zimskih olimpijskih igara, koje u Sočiju treba da se održe od 7. do 23. februara. Dvojica zvaničnika su se dogovorili da će tokom Igara vojske dve zemlje biti u kontaktu.

08.00 - U nastavku NBA lige odigrano je deset utakmica, a duel Atlante i Detroita je otkazan zbog snežnog nevremena koje je zadesilo Džordžiju. Oklahoma Siti pobedila je Majami u gostima 112:95, uz 33 poena Kevina Durenta.Polaganjem Tarnera u poslednjoj sekundi Filadelfija je savladala Boston 95:94, a Miroslav Raduljica nije ulazio u igru u porazu Milvokija od Feniksa 126:117. U derbiju Teksasa Hjuston je pobedio Dalas 117:115, iako je Novicki ubacio 38 poena, a Čikago je slavio u San Antoniju 96:86.

00.00 - Fudbaleri Napolija plasirali su se u polufinale Kupa Italije pošto su na domaćem terenu, u preostaloj utakmici četvrtfinala, savladali ekipu rimskog Lacija sa 1:0. Gol odluke postigao je Gonsalo Iguain u 82. minutu.U polufinalu italijanskog kupa igraju se po dve utakmice, a parovi su Udineze - Fiorentina (4. februara) i Roma - Napoli (5. februara). Revanši su na programu sedam dana kasnije.

Ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem i neizvesnošću očekuju početak prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Švajcarske a danas, posle 13.00, i žreba u Gradskoj kući u Novom Sadu znaće se koji igrači prvi izlaze u petak na tere. Od 17.55 u direktnom prenosu na Drugom programu RTS-a možete pratiti odbojkašku utakmicu Mladog radnika i Crvene Zvezde. A u večernjim satima počinju košarkaške utakmice petog kola Top 16 faze Evrolige.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pavićević od petka Zvezdin!

Izvor: RTS, 30.Jan.2014

Defanzivac Savo Pavićević definitivno dolazi u Crvenu zvezdu, promocija u petak. Pero Antić izabran za ekipu rukija na Ol-Star vikendu NBA lige. D'Ambrozijo u Interu, Tarabt u Milanu. Ziko napustio Al Garafi. Lion ne pušta Grenijea u Njukasl. Francuzi šalju svoju policiju u Soči, Pentagon nudi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.