Partizan nadigrao Zvezdu

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2010, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan nadigrao Zvezdu

Košarkaši Partizana nadigrali su Crvenu zvezdu u 8. kolu regionalne NLB lige rezultatom 99:68 (20:20, 28:12, 28:19, 23:17).

Prve poene na utakmici čekali smo skoro tri minuta igre, ali odmah je usledilo brzo vođstvo Partizana, koji se izgleda bolje snašao i iskoristio zbunjenost protivnika za prednost od 4:0. Zvezda je uspela da se trgne i da čak preokrena protiv favorizovanog šampiona, ali se na prvi odmor otišlo nerešenim rezultatom 20:20.

U nastavku je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Partizan zagospodario terenom, a crveno-beli nisu imali nikakvo rešenje kako u napadu tako ni u odbrani. Prednost Partizana je rasla iz minuta u minut pa je u 35. minutu bilo i 88:56, a dva minuta pre isteka regularnog toka utakmice je bilo i 96:60. Pokušavao je strateg Zvezde Mihailo Uvalin čestim izmenama da promrda svoje izabranika ali niko nije bio dovoljno raspoložen za igru.

Ako pri tome dodamo i katastrofalan šut Zvezde onda je sve jasno (37% za dva, 10% za tri i 71% sa linije penala). Partizan je nošen navijanjem svojih navijača samo priveo meč kraju i zasluženo pobedio, danas slabijeg rivala.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Lafajet sa 18 poena i po pet skokova i asistencija, Veseli je ubacio 17, a Katić jedan koša manje.

U redovima Crvene zvezde bolji od ostalih bio je Marš sa 16 poena, dok je Nedović pridodao 14.

Partizan nakon osam odigranih kola ima četiri pobed, dok je Zvezda zabeležila sedmi poraz.

"Zvezdа je ušlа u ovu utakmicu sа svojim motivimа, sа velikom količiniom energije. To su pokаzаli u prvoj četvrtini gde je rezultаt bio nа njihovoj strаni. Posle togа, došli smo do svog ritma, pre svegа pojаčаli našu unutrаšnju igru, otvorili su nam se lаki šutevi zа tri poenа koje smo pogаđаli u visokom procentu, što nije bio slučаj u prethodnim utаkmicаmа. Lаkše smo igrаli, došlo je i do dobrog trčаnjа, odbrаne smo igrali bolje i u tom ritmu smo zаvršili utаkmicu. Dobro znаte koji nаm je skor u NLB ligi. Ljudi misle dа nаm je Evroliga prioritet i da smo bаcili sve kаrte samo na to takmičenje, ali mi podjednаko obа tаkmičenjа gledamo.Evroliga uzimа dаnаk, uvek igrаmo protiv jаčih. Mi zbog skorа koji imamao u NLB ligi morаmo mnogo motivisаno da igramo svaku utakmicu, posebno veće ili manja motivacija nije bila ni pred ovu utakmicu sa Zvezdom. Nikаko ne uspevаmo dа uđemo u kontinuitet, tako da nam je za svaku utakmicu potrebna maksimalna motivаcijа i posvećenost, mesto nа tаbeli nаm ne dozvoljаvа dа u neke mečeve ulazimo lаgаnije, a u neke ne“, rekao je trener crno-belih Vlade Jovanović.

Trener Crvene zvezde Mihajlo Uvalin ocenio je da je večerašnji susret rešen već nakon prve četvrtine, kojom je jedino zadovoljan.

"Naša najveća greška je što dobro odigrani prvi prvi period, u kome smo bili veoma dobri, nismo završili sa prednošću od pet-šest poena. Kasnije smo se praktično raspali na terenu. Nikako nismo uspevali da se oporavimo od velikog šoka koji nas je zadesio početkom druge četvrtine", naveo je Uvalin.

On je priznao da je igračima savetovao da provociraju Jana Veselog na šut jer je verovao da je češki reprezentativac nema kvalitet da iz daljine puni Zvezdin koš, ali se ta pretpostavka pokazala kao potpuno pogrešna.

"Poeni Veselog bili su jedan od razloga za rezultatsko odlepljivanje protivnika", rekao je Uvalin i dodao da se u taboru "crvno-belih" nisu nadali pobedi u okršaju sa Partizanom.

Partizan mt:s

Lafayette 18, Kecman 5, Klobučar 6, Lučić 5, Milosavljević 6, Katić 16, Jawai 13, Mitrović 2, Božić, Gist 8, Vesely 17, Đekić 3.

Crvena zvezda

Cvetković 2, Young 6, Radosavljević, Balaban, Katnić 2, Nedović 14, Milošević 6, Nikolić 5, Marinković, Marsh 16, Myles 10, Subotić 7.

Cibona je uspela da na svom terenu upiše pobedu protiv Radničkog. Kragujevčani su bili na korak od preokreta u Zagrebu, ali je Cibona uspela da u finišu sačuva minimalnu prednost i na kraju slavi sa 88:82 (26:14, 21:22, 17:24, 24:22).
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.