Partizan na Kipru  neće proći kao Zvezda

Izvor: Blic, 18.Jul.2009, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan na Kipru neće proći kao Zvezda

Sudbina je htela da Partizan i u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona putuje na ostrvo, pošto ih je jučerašnji žreb u Nionu poslao na Kipar. Protivnik kojeg treba prebroditi do plej-ofa elitnog takmičenja jeste Apoel iz Nikozije, ekipa koja je prošle sezone eliminisala našeg predstavnika u Kupu UEFA, Crvenu zvezdu.



Istina da i Kiprani do trećeg kola kvalifikacija moraju da eliminišu Strejmur sa Farskih Ostrva, ali s obzirom na to da je prvi meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Toršavnu završen pobedom Apoela sa 2:0, teško da može da se desi čudo u Nikoziji.

Opšti utisak u redovima srpskog prvaka jeste da ovog puta žreb nije bio naklonjen kao prošlog puta, međutim - naredni protivnik za razliku od Rila nije nepoznanica. To tvrdi i trener Slaviša Jokanović.

- Cele prošle sezone smo se pripremali za jake utakmice i to što smo dobili teškog rivala kao što je Apoel, za nas je beneficija. Apoela se sećamo iz prošlogodišnjih mečeva sa Crvenom zvezdom i mogu da kažem da smo dobili komplikovanog rivala. Spremićemo se najozbiljnije za taj dvomeč i verujem da ćemo se naći u četvrtom krugu. Što se tiče prikupljanja informacija o protivniku, tu nećemo imati problema ni mi, ni oni. Sigurno je da će neko iz kluba ići na Kipar da se uživo uveri o kvalitetu Apoela - kaže Jokanović.

Opet idu na ostrvo: Fudbaleri Partizana

I kapiten Nenad Đorđević dobro poznaje Kiprane.

- U Partizanu sam igrao zajedno sa Mirosavljevićem i mogu da kažem da se radi o odličnom napadaču. Na prošloj utakmici na Farskim Ostrvima dao je i gol. Ipak, nije samo Mirosavljević Apoel. Imao sam prilike igrajući za reprezentaciju da upoznam kvalitete Poljaka Kosovskog i Levandovskog. Sačuvali su ekipu, koja je prišle sezone eliminisala našeg ljutog rivala, Zvezdu. Nisu to oni Kiprani od pre 10, 15 godina. Mnogo su napredovali i na igračkom i na organizacionom planu - kaže Nenad Đorđević.

Kapiten prvaka Srbije i pored poštovanja Apoela, veruje da će u plej-of Lige šampiona ići Partizan.

- Naš cilj je jasan, plasman u Ligu šampiona. Bitno je da verujemo u svoje kvalitete, da verujemo da smo bolji. Naravno da nećemo potceniti protivnika, jer kada smo protiv Rila odigrali maksimalno ozbiljno, zašto ne bismo i protiv Apoela - dodao je Đorđević.

Reprezentativni bek crno-belih Ivan Obradović kaže da će mnogo toga biti odlučeno u prvoj utakmici.

- Znam da smo mogli i bolje da prođemo pri žrebu, ali ne plašimo se Apoela, naprotiv. Cilj nam je Liga šampiona, a do nje možemo da stignemo samo pobedama, bez obzira na to koga imamo za protivnika. Najbitnije je da u prvom meču, na Kipru, napravimo što bolji rezultat, bilo bi poželjno da ne primimo gol. Ako bismo uspeli da pobedimo, mislim da Apoel u revanšu ne bi imao nikakve šanse - kaže Obradović.

Uvećajte tabele ovde

Prvi meč u Nikoziji

Žrebom u Nionu je odlučeno da Apoel ili Stejmur bude domaćin u prvom meču (28. ili 29. jula), a revanš (5. ili 6. avgust) predviđen je da se igra u Beogradu. Do zaključenja ovog izdanja, ostala je mogućnost da se klubovi dogovore o zameni domaćinstva.

Tomić: Moglo bolje, ali i gore

Direktor Partizana Ivan Tomić bio je oprezan posle saznanja da će rival u narednoj rundi biti najverovatnije biti Apoel.

- Kiparski fudbal je u ekspanziji kako klupski, tako i reprezentativni. Sve u svemu, mogli smo bolje da prođemo, ali i gore. Naš cilj je da ove sezone napravimo zapaženiji rezultat u Evropi i od toga ne odstupamo. Prikupićemo sve informacije o Apoelu, dobro se spremiti za mečeve s njima i verujem da ćemo proći dalje - rekao je Tomić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.