Partizan: Nekultura i nemoral pojedinih rukovodilaca Zvezde

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Apr.2011, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan: Nekultura i nemoral pojedinih rukovodilaca Zvezde

Fudbalski klub Partizan odbacio je optužbe Crvene zvezde da je postojala namera da se u duelu ova dva tima, odigranom prošle subote, povredi Brazilac Evandro.
- Kao i tokom prethodnih sezona rukovodstvo Partizana se trudi da ne odgovara na neodgovorne i nekulturne izjave pojedinih rukovodilaca FK >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Crvena zvezda nakon poraza u večitom derbiju. Nespremnost da se prizna poraz i čestita protivniku, pravdanje neuspeha izmišljenim greškama sudija, pristrasnosti FSS-a ili nekim tobožnjim neregularnostima, zaverama i nekim sličnim stvarima, na žalost, postao je prepoznatljiv manir rukovodstva Crvene zvezde, koje ne zna kako drugačije da opravda neostvarena gromoglasna obećanja i neumerenu propagandu kojom preuveličavaju sopstvene mogućnosti i potcenjuju protivnike  - preneo je stav kluba portparol crno-belih Marko Vjetrović i dodao.
 - Izjava čelnika Zvezde o navodno unapred planiranoj gruboj i divljačkoj igri, sa ciljem da se onesposobi njihov igrač Evandro, predstavlja vrhunac sportske nekulture i nemorala  - rekao je Vjetrović.
On je istakao da je Uprava Partizana detaljno analizirala video snimak sa 140. „večitog” derbija i da se konsultovala sa medicinskim stručnjacima.
- Svi mogu da vide da je tobožnja žrtva Evandro u 12. minutu nagazio našeg igrača Sašu Ilića i da je Iliću tom prilikom povređen zglob - naveo je Vjetrović.
 
On je dodao da se na video snimku utakmice vidi da je Evandro sam istegao mišić, a ne posle starta igrača Partizana.
- U istom minutu kada je igru napustio Ilić,  zamenjen je i Evandro. Pažljivim posmatranjem utakmice može se videti da je on do tog minuta trčao bez ometanja,. U jednoj borbi za loptu, kada su mu je igrači Partizana oduzeli, Evandro je sam istegao mišić, a ne posle starta. Poznato je da povrede mišica uglavnom nastaju nemehaničkim putem, tj. neudarcem. S tim se sigurno slaže I strucna medicinska javost. I to se vidi na snimku. A da li je Evandro ušao čak i rovit u utakmicu poznato je medinskim stručnjacima i upravi FK Crvena zvezda  - kazao je Vjetrović i dodao da se ovaj stav kluba ne odnosi na trenera Zvezde Roberta Prosinečkog, koji je objektivno i sportski ocenio tok utakmice.

- Kada bismo razmišljali na isti način kao i kolege iz FK Crvena zvezda imali bismo sva prava da tvrdimo da je Evandro imao zadatak da namerno povredi Sašu Ilića. Takođe, postavlja se pitanje zašto je dugodišnji kapiten Partizana, reprezentacivac Saša Ilić sportista manje vrednosti od Evandra i zašto je njegova povreda i izlazak bio manji hendikep od Evandrovog i našeg protivnika - zaključio je Vjetrović.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.