PROSINEČKI: KLINCI STASALI U ZVEZDI UCENJUJU KLUB

Izvor: Kurir, 12.Dec.2011, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROSINEČKI: KLINCI STASALI U ZVEZDI UCENJUJU KLUB

Zvezda ne želi da daje procente od prodaje svojih igrača, rekao gensek Đorđe Stefanović

BEOGRAD - Generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović rekao je da taj klub neće nikome ustupati procente od prodaje igrača koji su ponikli u omladinskoj školi crveno-belih.

"Zvezda je vlasnik svojih igrača i neće trgovati njihovim federativnim pravima. Kada bismo danas počeli da dajemo procente >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << roditeljima ili menadžerima na šta bi to ličilo? Ako mladi igrači ne shvataju šta znači biti u Zvezdi i žele da odu, jasno postoji tablica sa cenama po propisima Svetske fudbalske federacije (FIFA), pa neka je pogledaju", kazao je Stefanović novinarima na stadionu Zvezde.

Trener crveno-belih Robert Prosinečki rekao je da mu je "žao što su klinci koji imaju kvalitet počeli da ucenjuju Crvenu zvezdu". "Mi smo ranije molili da dođemo na probu u Zvezdu, a oni danas traže ugovore i procente... Crvena zvezda je institucija i neće dozvoliti da je roditelji i menadžeri ucenjuju", kazao je Prosinečki.

Razlog za nezadovoljstvo u beogradskom klubu je to što su pojedini menadžeri i roditelji Zvezdinih mladih igrača tražili da se prilikom potpisivanja ugovora nađe stavka po kojoj će njima pripasti određeni procenat od prodaje tog igrača u budućnosti.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.