PROMENE U ABA LIGI: Dubaiju otvorena vrata, povećava se broj srpskih klubova

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 19:01

PROMENE U ABA LIGI: Dubaiju otvorena vrata, povećava se broj srpskih klubova

Održan sastanak učesnika regionalnog takmičenja.

Učesnici ABA lige održali su zum sastanak na kojem je odlučeno da se oformi Radna grupa koja će pripremiti izmene Statuta do Skupštine koja je planirana za 12. mart. Odlučeno je i da će ABA liga biti transformisana iz JTD u DOO.

Advokati članova Radne grupe uradiće pripremu Statuta, a u Radnoj grupi se nalaze predstavnici Crvene zvezde, Partizana, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Budućnosti, Cedevita Olimpije i Cibone.

Ovom promenom će biti ujedno i omogućeno Dubaiju uključenje u ABA ligu, pošto je to preduslov kako bi novi klub mogao da se takmiči u Evrokupu ili Evroligi, a postavili su ga španski evroligaši. Na zahtev Dragana Bokana iz Budućnosti, Dubaiju je trenutno na čekanju, sve dok ne bude izvršena transformacija ABA lige. Navodno će u novom statutu biti i izmena o ispadanju, odnosno ulasku u elitno regionalno takmičenje. Prema novom predlogu, ispadao bi samo poslednjeplasirani tim, dok bi pobednik ABA 2 lige ušao direktno bez obzira da li dolazi iz zemlje koja ima popunjenu kvotu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.