ZVEZDA U FINALU ABA LIGE: Crveno-beli OSRAMOTILI Budućnost u Morači!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2023, 21:00

ZVEZDA U FINALU ABA LIGE: Crveno-beli OSRAMOTILI Budućnost u Morači!

Čeka se bolji iz dvomeča Partizan - Cedevita Olimpija...

Košarkaši Crvene zvezde su u drugom meču polufinala ABA lige, u dvorani "Morača", više nego ubedljivo savladali ekipu Budućnosti rezultatom 56:97. Ovom pobedom, crveno-beli su se plasirali u finale regionalne lige gde očekuju boljeg iz duela Partizan - Cedevita Olimpija.

Budućnost je bolje započela meč, motivisana da pred svojim navijačima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << popravi utisak posle debakla u Beogradu u prvoj utakmici ove polufinalne serije.

Alfa Kaba i O'Brajen su tokom prve četvrtine pravili najviše problema odbrani crveno-belih i uz Edina Atića su bili najzaslužniji što je Budućnost tokom prvih deset minuta igre uglavnom imala rezultatsku prednost.

U drugi kvartal se ušlo rezultatom 26:25 u korist Podgoričana, ali onda je Luka Mitrović počeo da dominira na parketu i već do sredine druge četvrtimne je stigao do čak 16 postignutih poena, a Zvezda do osam poena prednosti - 38:30.

Nemanja Nedović je nedugo zatim prvi put doneo Zvezdi i dvocifrenu prednost, pogodio je trojku za 41:30 i otpor domaćina je postajao sve slabiji.

Napad domaćeg tima je potpuno stao u drugoj četvrtini, samo četiri poena su postigli za osam minuta u tom delu igre, a Zvezda to obilato koristi i sa četiri vezana poena Hasana Martina stiže i do 15 poena razlike - 45:30.

O'Brajen je prekinuo tu seriju, Budućnost je prišla na 45:34, ali u tim trenucima trener Budućnosti Petar Mijović zbog nekog protesta dobija tehničku grešku. Zvezda zaustavlja taj kratki nalet rivala, a Nedović sa tri pogotka sa linije penala ponovo uvećava razliku u korist Beograđana.

Kako rekosmo, Luka Mitrović najefikasniji u Zvezdi sa 16 poena i pet skokova, Nedović ga prati sa 11 poena, a kod domaćih Alfa Kaba i O'Brajen po 8 poena.

HALFTIME: @KKBuducnostVOLI - @kkcrvenazvezda 34:48.

O'Brien 9 | @mitar_mitar9 16

📷 Photo gallery: https://t.co/Ufw1bQr7Wy

Live stats: https://t.co/6kR1QbEnOx #ABAPlayoffs pic.twitter.com/lJ6slTNkoz

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) May 23, 2023

Zvezda je na poluvremenu imala 14 poena prednosti, bilo je 48:34 za crveno-bele, što je još uvek bila podnošljiva razlika za Podgoričane.

Ali, kada je za samo pet minuta igre u trećoj četvrtini ta razlika udvostručena, postalo je jasno da će Budućnost doživeti još jedan debakl i da Zvezda ide u finale.

Već u tim trenucima je deo navijača Budućnosti počeo da napušta dvoranu, ali Zvezda nije popuštala.

.@facucampazzo performs his magic for an AND-1 lay-up. 🪄🇦🇷#ABAPlayoffs @kkcrvenazvezda pic.twitter.com/EGwSP101EB

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) May 23, 2023

Razigrali su se u nastavku i Bentil, Ivanović, Marković, Zvezda je od početka druge četvrtine fantastično igrala u odbrani i razlika se konstantno uvećavala, opet do četrdesetak poena u korist Zvezde, kao i u prvom meču.

Na kraju, Luka Mitrović najfikasniji u Zvezdi sa 17 poena i 5 skokova za samo 11 minuta na terenu, Nemanja Nedović 13 poena, Martin 12, Vildoza 10.

Kod domaćih Igor Drobnjak 11 poena, O'Brajen 9, Kaba 8 poena i 7 skokova...

Pogledajte kako izgleda Zoe Tauran, devojka Rišaira Živkovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.