NEREŠENO NA MARAKANI: Crvena zvezda remijem spustila zavesu na sezonu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2023, 19:59

NEREŠENO NA MARAKANI: Crvena zvezda remijem spustila zavesu na sezonu (VIDEO)

Velikim vatrometom navijači crveno-belih proslavili treću uzastopnu duplu krunu.

Fudbaleri Crvene zvezda spustili su zavesu na uspešnu sezonu u kojoj je osvojena dupla kruna remijem protiv Novog Pazara 2:2 (0:0) u poslednjem meču Mozzart bet Superlige. Crveno-beli su dva puta vodili, ali su Pazarci uspevali da se vrate i stignu do zasluženog boda.

Iako su odavno rešili pitanje odbrane titule, a pre par dana osvajanjem kupa Srbije stigli i do treće uzastopne duple >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krune, igrači Crvene zvezde od starta su napali Novi Pazar na oproštaju Miloša Milojevića od kluba i preko Ivanića već u prvom minutu imali dobru priliku, ali je on loptu poslao pored gola. Međutim, crveno-beli nisu uspevali da naprave pravu priliku kako bi ugroziloi gol gostiju koji su se osloniloi na kontranapade. Prvi su zapretili Pazarci u 26. minutu pošto je iz velike daljine šutirao Stanojlović, ali nije bilo opasnosti po gol Borjana. U 30. minutu Eraković je probao posle kornera, ali je lopta otišla preko gola. Eraković je deset minuta kasnije imao još jednu priliku za Zvezdu posle kornera Kange. Miluinović je loptu spustio na peterac, Eraković šutirao, ali nedovoljno snažno i Slavković je lako zaustavio taj pokušaj. U poslednjim trenucima prvog poluvremena je dobru priliku imao i Mijatović posle ubacivanja Azarova, glavom je šutirao pod prečku, aloi je Slavković uspeo da izbaci loptu u korner pa je ostao 0:0 na poluvremenu.

Кангааа! 1:0! 🔥🔴⚪ #fkcz pic.twitter.com/5rv6IfSwlQ

— Nasa CZV (@nasaczv) May 28, 2023

U istom napadačkom ritmu je nastavila Crvena zvezda, a ulazak Aleksandra Kataija doneo je dve prilike za njega u 49. i 52. minutu, ali nije bio precizan najbolji strelac crveno-belih u ovoj sezoni. Ipaka, već u 53. minutu Zvezda je vodila 1:0 posle fantzastičngo gola Kange sa oko 15 metara na asistenciju Azarova. Činilo se da će šampion Srbije lakše u nastavku dolaziti do gola gostiju, ali je Novi Pazar stigao do pogotka u 60. minutu. Miljan Momčilović je vukao loptu i sa ivice kaznenog prostora sjajno šutirao i savladao nemoćnog Borjana. Dva gola su donela mnogo bolji ritam meča, a Zvezda je u 72. minutu ponovo vodila. Ivanić je centrirao, a Stefan Leković odlično reagovao glavom za prvi gol u seniorskoj konkurenciji. Međutim, samo dva minuta kasnije ponovo je bilo nerešeno pošto je posle centaršuta Gavrića Slobodan Momčilović odlično reagovao i savladao Borjana.

Лековииић! 2:1! 🔥🔴⚪ #fkcz pic.twitter.com/MkfR6dALzy

— Nasa CZV (@nasaczv) May 28, 2023

Usledio je potom vatromet i bakljada navijača Crvene zvezde, a glavni sudija Novak Simović je zbog dima i slabe vidljivosti prekinuo meč koji je nastavljen posle gotovo deset mniuta. Usledio je produžetak od 12 minuta. Do kraja meča je Krstičić u trećem kinutu nadoknade imao lepu priliku da se golom orposti od crveno-belog dresa, ali je šutirao pored gola, da bi dva mniuta kasnije na drugoj strani zapretio Bogdanovski iskosa sa desne strane i šutirao pored gola. Pokušavala je Zvezda do kraja da stigne ipak do gola i pobedom završi uspešnu sezonu, ali je ostaloo 2:2 na stadionu ''Rajko Mitić''.

CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR 2:2 (0:0)

STADION: Rajko Mitić

STRELCI: Kanga 53, Leković 71 - Momčilović 60, Stanojlović 74

C. ZVEZDA: Borjan, Nikolić, Eraković, Milunović (od 46. Leković), Azarov (od 65. Gobeljić), Mijailović, Kanga, Bukari (od 65. Krstičić), Ivanić, Mitrović (od 46. Prucev), Mijatović (od 46. Katai).

NOVI PAZAR: Slavković, Zimonjić, Rubežić, Kurdić, Joksimović, Momčilović, Bogdanovski, Adešina (od 90+6. Brunčević), Gavrić (od 90+6. Fijuljanin), Stanojlović.

Pogledajte kako izgleda Sanja Vukašinović, strelkinja Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Milunović "isprozivao" Erakovića

Izvor: B92, 28.Maj.2023

Fudbaler Crvene zvezde Nikola Milunović čestitao je Stefanu Lekoviću na pogotku u remiju protiv Novog Pazara (2:2).

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.