ZVEZDA NA KORAK OD TREĆE UZASTOPNE DUPLE KRUNE: Srušen TSC za finale Kupa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023, 19:29

ZVEZDA NA KORAK OD TREĆE UZASTOPNE DUPLE KRUNE: Srušen TSC za finale Kupa!

Polufinale Kupa Srbije...

Prvi finalista Kupa Srbije je ekipa Crvene zvezde koja je i branilac trofeja u ovom takmičenju. Crveno-beli su večeras na ''TSC Areni'' u Bačkoj Topoli ubedljivo savladali TSC sa 3:0 i sada u finalu čekaju boljeg iz duela Vojvodine i Čukaričkog.

Domaći tim je odlično započeo utakmicu, već posle minut i po igre Jovanović je savladao Milana Borjana, ali je prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vukiću lopta pobegla iza gol-aut linije.

Već u šestom minutu napadač TSC-a Stefan Vukić je iznudio jedanaesterac kada ga je Borjan oborio u svom kaznenom prostoru. Vukić je i izveo taj penal ali Borjan se iskupio za svoju grešku, sjajnom intervencijom je sačuvao mrežu

.

TSC je i dalje nastavio da ugrožava Zvezdin gol, a u 15. minutu Saša Jovanović je pobegao Erakoviću u kontri, izbio je sam ispred Borjana i pogodio gol, ali posle VAR provere gol nije priznat zbog malog ofsajda.

Tek od tada Zvezda je zaigrala bolje, preuzela inicijativu i počela da stvara prilike. Kanga je u dvadesetom minutu sa dvadesetak metara pogodio stativu, nešto kasnije je i Pešić imao dobar pokušaj koji je zaustavio golman Ilić, a u 33. minutu i Zvezda je iznudila penal.

Konkretno Kanga, čiji je udarac izblokirao štoper TSC-a Cvetinović. tom prilikom ga je lopta pogodila u ruku i posle pregledanog snimka sudija Ostraćanin je pokazao na belu tačku.

Kanga je precizno izveo jedanaesterac i Zvezda je povela sa 1:0, što je rezutat koji je zadržala do kraja poluvremena.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Cvetinović je dobio i drugi žuti kartomn zbog prekršaja nad Pešićem i TSC je ostao sa igračem manje na terenu.

Od tog trenutka otpor domaćih je značajno oslabio, a Zvezda to koristi u 56. minutu golom Mirka Ivanića posle kornera sa desne strane.

Mogao je Ivanić deset minuta kasnije i do drugog gola, šutirao je tada iskosa sa leve strane, ali je golman Veljko Ilić odlično intervenisao. Usledio je korner, pa još jedan pokušaj Ivanića, opet iskosa sa leve strane, ali je sada šutirao zamalo iznad prečke.

Dva minuta kasnije obrukao se Bukari, koji je u kontri izbegao ofsajd-zakmu, izbio potpuno sam ispred Ilića i kada su svi već ''videli'' loptu u mreži, ona je završila pored desne stative.

Ali, već u 71. minutu Bukari je iznudio novi penal za Zvezdu, koji je realizovao Kings Kangva za konačnih 3:0.

Do kraja, Zvezda je rutinski obavila posao i potvrdila plasman u finale kupa.

Protivnik crveno-belima u finalu biće bolji iz duela Čukarički - Vojvodina, koji je prekinut zbog loših vremenskih uslova.

Pogledajte kako izgleda Anamarija, devojka Luke Dončića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.