ZVEZDA ODOLELA HRABROM TSC-U: Crveno-beli slavili u Bačkoj Topoli

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 18:23

ZVEZDA ODOLELA HRABROM TSC-U: Crveno-beli slavili u Bačkoj Topoli

Uzbudljiv meč kao uvertira za "večiti derbi"...

Ekipa Crvene zvezde savladala je u Bačkoj Topoli domaćina TSC, rezultatom 3:1 u okviru 23. kola Superlige Srbije.

SUPERLIGA SRBIJE, 23. kolo

Strelac: '36 Gelor Kanga (penal), '61 M. Pantović, '64 O. Bukari, '84 Hvang (penal)

Stadion: TSC arena, Bačka Topola

Sudija: Milan Ilić. Žuti kartoni: Petrović, Vulić

TSC: Ilić, Krstić, ​Pejić, Antonić, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Petrović, Milosavljević, Vulić, Đakovac, Jovanović, Ćirković, Pantović

CRVENA ZVEZDA: Glazer, Mijailović, Dragović (od 30. Điga), Spajić, Rodić, Hvang, Kanga, Ivanić, Lučić (od 43. Stamenić), Bukari, Endiaje

Bolja predstava šampiona zemlje u Bačkoj Topol, gde su na osnovu intenzivnog i visokog presinga, uspevali da unervoze TSC čiji su igrači dosta grešili u predaji, što im definitivno nije karakteristično.

Prva pretnja na utakmici došla je upravo zahvaljujući tom presingu na poslednju liniju toposkog tima kada je Hvang oduzeo loptu Vuliću, a Kanga ju je odneo i raspalio sa ivice kaznenog prostora. Zatresla se prečka Ilićevog gola.

U 21. minutu je Vulić prvi put pokušao za TSC, ali nije to bio udarac koji je zapretio Omriju Glazeru, da bi Šerif Endiaj odgovorio na drugoj strani znatno opasnijim šutem glavom. Između 20. i 30. minuta videli smo najinteresantniji period prvog poluvremena budući da se tu dogodio i momenat koji razdvaja dva tima.

Još jednom se presing na poslednju liniju TSC isplatio Crvenoj zvezdi, s tim da je to ovog puta završeno penalom koji je iznudio Gelor Kanga u duelu sa Vulićem. Samog prekršaja nije bilo, dugo se gledao snimak što od arbitara u VAR sobi, što kasnije od samog sudije Milana Ilića, da bi bilo procenjeno da je Miloš Vulić ipak protivno pravilima odigrao rukom. Proklizla je ruka veziste domaćih, namere svakako nije bilo, ali je ona sve vreme išla ka lopti i uticala je da se ona pomeri. Većalo se dugo, međutim, četvrti penal na četvrtoj utakmici ovog proleća dosuđen je u korist Zvezde.

U gol ga je pretvorio Kanga.

🇷🇸 Goal: Kanga with goal

| Bačka Topola 0-1 Crvena zvezda pic.twitter.com/OOCXzVLipf

— Heaven Football (@heavenfootball_) March 2, 2024

Deluje da će i ova odluka izazvati mnogobrojne različite reakcije.

Loša vest za Vladana Milojevića u ovih 45 minuta jesu dve povrede, pa su igru napustili i Aleksandar Dragović i Vladimir Lučić.

U drugom poluvremenu Miloš Pantović je odlično skočio posle kornera i glavom zatresao mrežu Glazera u 61. minutu, čime je poravnao rezultat na 1:1.

Ipak radost domaćih je kratko trajalo.

Osman Bukari je dva minuta kasnije doneo novo vođstvo crveno-belima.

Kanga je ubacio loptu u srce šesnaesterca, a lošu intervenciju odbrane TSC-a iskoristio je Ganjanin i obradovao svoje navijače.

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)

Subota

Javor - Vojvodina 2:2 (0:1)

TSC - Crvena zvezda  1:3 (0:1)

Partizan - Železničar 18.30

Nedelja

Radnički Niš - Radnik 13

Novi Pazar - Mladost 14.30

Voždovac - Spartak 16.30

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.