MUKE U PRVOM, RUTINA U DRUGOM POLUVREMENU: Crvena zvezda u finalu Kupa Radivoja Koraća

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 19:10

MUKE U PRVOM, RUTINA U DRUGOM POLUVREMENU: Crvena zvezda u finalu Kupa Radivoja Koraća

Crveno-beli za trofej igraju protiv pobednika meča između Vojvodine i Partizana.

Košarkaši Crvene zvezde plasirali asu se u finale Kupa Radivoja Koraća pošto su u polufinalu savladali Borac 94 (87:52 (15:15, 20:8, 29:14, 23:15). Crveno-beli će trofej braniti protiv pobednika drugog polufinalnog meča u kojem se sastaju Partizan i Vojvodina.

Branilac trofeja je meč otvorio trojkom Nedovića za vođstvo 3:0, ali malpo ko je u ''Čairu'' od navijača crveno-belih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogao i da pomisli da će na naredni koš Zvezde morati da čekaju gotovo sedam minuta. Za to vrem raspoloženi Čačani bez straha su zaigrali i poveli 7:3, mada su propustili šanse i za veće vođstvo. Za to vreme, Zvezda je pokušavala da napade reši šutem za tri poena, ali je naredne četiri promeašila, da bi Gedraitis prekinuo post crveno-belih sa linije za slobodna bacanja. Čačak 94 nastavio je sa dobrom igrom i preko Dumića i Pulijama poveo 13:8 u 8. minutu, da bi ulazak Teodosića trgao Zvezdu. Iskusni plejmejker odmah je pogodio trojku, a zatim u poslednjim sekundama prve četvrtine sjajno asistirao Iliću koji je zakucao i doneo izjendačenje na krajuu prve deonice 15:15.

Borac je u istom stilu nastavio i u drugoj deonici. Čačani su bili odlični u odbrani, terali Zvezdu često na iznuđene šuteve, ali je na drugoj strani i odbrana crveno-belih uglavnom bila na visini zadatka. Luka Mitrović razmrdao je redove Zvezde i sa osam poena u nizu ponovo doneo crveno-belima prednost 23:19 u 13. minutu. Međutim, tim Janisa Sferopulosa prilično se ispucavao u šutu za tri i do poluvremena pokušao 19 puta, a pogodio samo četiri pa Borcu nije ni bilo teško da održi korak sa favorizovanim rivalom. Borac je preko Dodića stigao do izjednačenja 23:23 u 15. minutu, ali je u narednih pet minuta do odlaska na veliki odmor preko Davidovca i Dos Santosa Crvena zvezda ipak uspela da preuzme kontrolu meča i posle prvog poluvremena stekne dvocifrenu prednost 35:23.

Drugov poluvreme je Crvena zvezda vrlo brzo pretvorila u puku formalnost. Čačak 94 kao da je ostao bez goriva već na startu treće deonice, dok su Davidovac, Bolomboj i Nedović postigli 10 poena i doneli Zvezdi prednost 42:24 u 22 minutu i praktično već tada počela da stavlja tačku na ovaj meč. Dobar ulazak Zvezde u treću deonicu serijom troji su dodatno pojačali Nedović i Gedraitis, da bi Davidovac sa dva pogođena slobodna bacanja doneo prednost 53:29 u 26. minutu i praktično rešio pitanje pobednika. Crveno-beli su igrali dobru odbranu, a Čačani su imali mnogo problema da dođu do dobre pozicije u napadu, pa je prednost Zvezde konstantno rasla. Crveno-beli su u poslednjoj deonici stigli i do 30 poena prednosti i na kraju rutinski ostvarili trijumf i plasman u finale.

ČAČAK 94 - CRVENA ZVEZDA 52:87 (15:15, 8:20, 14:29, 15:23)

DVORANA: Čair

SUDIJE: Prpa, Vesković, HAdžić

GLEDALACA: 3.600

ČAČAK 94: Dodić 8, Stajčić 6, Pulijam 7, Grojić, Pešaković 8, Lakić 11, Gašić 4, Pantić 4, Danilović, Dumić 2, Tatić 2.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 5, Teodosić 3, Hanga 9, Davidovac 10, Mitrović 15, Lazić, Bolomboj 2, Ilić 13, Nedović 11, Gedraitis 5, Kostić 7, Dos Santos 7.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.