Izvor: Piplmetar.rs, 08.Nov.2023, 05:40

POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme na Marakani, Crvena zvezda – RB Lajpcig 0:1.
Očekivali smo da će Crvena zvezda, nošena gromoglasnom podrškom sa tribina pokušati da od samog početka izvrši pritisak na protivničkoj polovini, dogodilo se potpuno suprotno na terenu.
Gosti, očigledno, nisu bili impresionirani atmosferom na našem najvećem stadionu, odmah su uspostavili inicijativu na terenu, toliko da >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Zvezda u prvih sedam-osam minuta gotovo da nije ni izašla sa svoje polovine terena.
Epilog svega toga se mogao i naslutiti – Lajpcig je uspeo da povede, i to iz prve prave prilike na ovoj utakmici. Ćavi Simons, koji je i u Lajpcigu bio strelac pre dve nedelje, prihvatio je loptu na sredini terena, zatim lako pretrčao Kangu, ušao u kazneni prostor i iskosa sa leve strane, pored Mijailovića, sa oko 13 metara od gola poslao precizan udarac u suprotni ugao Glazerovog gola – 0:1.
Tek posle primljenog gola Zvezda je na trenutke uspevala da težište igre prebaci na polovinu Lajpciga. Iako su ti periodi igre bili retki, crveno-beli su mogli i do izjednačenja u 17. minutu, kada je Mijailović centrirao sa desne strane, golman Blasvič uhvatio, pa ispustio loptu, a Ivanić je za delić sekunde zakasnio da je iz peterca sprovede u mrežu. Blasvič je brže reagovao i iz drugog pokušaja zgrabio tu loptu.
Bilo je još par Zvezdinih nagoveštaja da bi mogla da napravi probleme gostima, uglavnom kada bi lopta dolazila do brzonogog Bukarija, ali sve ostalo je bilo u znaku nemačkog tima.
Ređali su se šutevi ka Glazerovom golu, čak deset šuteva gosti su uputili ga golu Crvene zvezde za samo 26 minuta igre, a do kraja poluvremena su stigli do brojke od čak 17 šuteva, naspram samo jednog Zvezdinog udarca…
Srećom po Zvezdu, ti udarci gostiju uglavnom nisu išli u okvir gola, a par puta je Dragović ispravljao brljotine svojih saigrača, kada je uspevao da blokira nekoliko udaraca gostujućih fudbalera.
Ali, šta smo sve videli u 44. minutru igre!
Openda je osvojio loptu na Zvezdinoj polovini, izbio potpuno sam ispred Glazera, mogao da bira gde će šutirati, ali je želeo da se ušeta sa loptom u gol, da obiđe Zvezdinog golmana, koji sjajno reagu

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.