PAO i Zvezda dominiraju – već su doveli 15 igrača

Izvor: B92, 15.Jul.2023, 10:54

PAO i Zvezda dominiraju – već su doveli 15 igrača

Evroligaši jačaju svoje redove, ali čini se da niko to, za sada, ne radi kao Panatinaikos i Crvena zvezda koji su i najkonkretniji i naizdašniji.

Atinjani predvode listu evroligaških klubova koji su ovog leta najangažovaniji i najodlučniji u dovođenju pojačanja. Panatinaikos je, doduše, mesecima unazad pripremao scenario koji sada bombastično konkretizuje i sklapa mozaik za narednu sezonu u kojoj su im ciljevi, logično, najveći.

Turski strateg Ergin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ataman je došao kao glavnokomandujući i sada koordinira igračkim kadrom.

Panatinaikos je do sada doveo osam novih igrača u odnosu na prethodnu sezonu.

Najjača imena u rosteru "Zelenih" svakako su Lesor, Slukas i Vildosa, a uz njih će Atamanovi važni aduti od ovog leta biti i Džerien Grent, Konstantinos Mitoglu, Joanis Papapetru, Kajl Gaj i Kostas Adetokumbo.

Zvezda za sada najbolje prati ambiciozne Atinjane - na Mali Kalemegdan stigla su sedmorica novih igrača, i to trojica u jednom danu, burnom petku koji je iza nas.

Nova imena u ekipi Duška Ivanovića su se ređala prethodnih dana kao na traci.

Stigli su Adam Hanga, Miloš Teodosić, Dejan Davidovac, Džoel Bolomboj, Marko Simonović i Majk Tobi, a kako se može čuti najzvučnijia imena tek slede - za kraj.

U subotu, Zvezda je ozvaničila i sedmo pojačanje za narednu sezonu - Rokasa Gedraitisa.

Prema poslednjim informacijama crveno-beli završavaju i potpis plejmejkera Šabaza Nejpira a navodno je klub i u poodmaklim pregovorima sa Gruzinom Tornikeom Šengleijom čime bi praktično i zatvorila roster za narednu sezonu.

Već narednih dana bi trebalo da bude poznat epilog sa dvojicom potonjih "teškaša".

Partizan je, za razliku od večitog rivala, bio manje konkretan mara u ovoj fazi, ali biće da je to samo zatišje pred buru koja sledi.

Crno-beli su angažovali Mateuša Ponitku i Ognjena Jaramaza, za početak, a samo je pitanje vremena kada će dopuniti roster sa minimum još trojicom igrača na ključnim pozicijama: još jednim plejmejkerom, centrom i "četvorkom".

Naravno, iskoristiće Partizan sve što mu se bude ukazalo kao dobra prilika na tržištu, a u Željku Obradoviću ima najjačeg aduta da ubedi bilo kog igrača pa i ona najveća imena.

Već se uveliko spekuliše da će novi igrač Partizana postati i najveće ime na evropskoj košarkaškoj pijaci trenutno - Nikola Mirotić. Očekuje se da Mirotić ovih dana reš formalnosti oko raskida ugovora sa Barselonom i ozvaniči prelazak u tabor ABA prvaka.

Fenerbahče je takođe solidno poslovao ovog leta.

Nekolicina igrača je napustila turski tim, a stigli su Šertač Šanli, Jam Madar i Nejt Sestina.

Ostali klubovi "tihuju", od njih se tek očekuju veliki potpisi i tkao će polako hvatati zalet za kompletiranje rostera uoči još jedne sezonu koja "preti" da bude bolja i uzbudljivija nego prethodna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.