Ovo je ekipa Zvezde, vidite li Jankovića?

Izvor: Mondo, 27.Avg.2018, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ovo je ekipa Zvezde, vidite li Jankovića?"

Novi trener crveno-belih na oba pitanja o transferima odgovorio je jasno, pokazujući na igrače koji su bili u "Pioniru". Na pitanje o Jankoviću takođe je imao indikativan odgovor...

Košarkaši Crvene zvezde ušli su u treću nedelju priprema za prvu sezonu bez Evrolige posle šest godina, ujedno i prvu sezonu pod vođstvom Milana Tomića, novog trenera crveno-belih.

Legenda Olimpijakosa vratila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se posle 27 godina u rodni grad u nameri da šampiona vrati među evroligaše, što neće biti nimalo lako, ali ni nemoguće.

O tome je danas tokom otvorenog treninga u "Pioniru" i govorio Tomić, na tačno 24 dana od prve zvanične utakmice.

"Zadovoljan sam kako rade moji igrači", rekao je 45-godišnji Beograđanin, koji je u dva navrata bio vršilac dužnosti trenera Olimpijakosa, 2004. i 2014. godine, dok mu je uloga asistenta u stručnom štabu atinskih crveno-belih bila rezervisana punih deset godina bez obzira na to ko je od 2008. do proletos vodio ekipu kao šef.

"Radili su sa sto odsto mogućnosti, od prvog do poslednjeg, i mladi i stariji… Sve ide u najboljem redu, osim što je Davidovac imao povredu Ahilove tetive, mada je i Nenadić dobio jak udarac u rebro zbog čega će pauzirati nekoliko dana", naveo je Tomić i zaključio:

"To je normalno u pripremnom periodu i nastavljamo da radimo".

Ipak, iako je zazvučalo nimalo naivno kada je pomenuo problem sa Ahilovom tetivom kod Dejana Davidovca, našem portalu potvrđeno je da se radi o upali usled velikih napora, ne i oštećenju ligamenta što spada u jednu od najtežih povreda u sportu.

Za očekivati je da se Davidovac u periodu do prvog učešća Crvene zvezde na ABA superkupu (20. septembar) i ovaj "univerzalac" priključi treninzima.

Foto: MONDO/Mladen Šolak

Došli: Bili Beron (Eskišehir), Dušan Ristić (Arizona), Majkl Odžo (FMP), Maik Cirbes (Bajern), Stratos Perperoglu (Hapoel Jerusalim), Mohamed Faje (Promitejas Patras), Džo Reglend (Lokomotiva).

Otišli: Matijas Lesor (Unikaha), Džejms Feldin (Hapoel), Pero Antić (Gostivar?), Nemanja Dangubić, Tejlor Ročesti (Tjanđin), Nikola Jovanović (Trento).

Kao i svakog leta, navijače u ovom periodu sezone najviše zanimaju vesti o pojačanjima i to se uglavnom ne promeni do pozne jeseni…

Ipak, Tomić je odlučno odbio bilo kakav razgovor na ovu "vruću" temu.

"Stoprocentno sam zadovoljan prelaznim rokom, ovo je Zvezda", rekao je i pokazao prema ekipi.

Tomič je, očekivano, upitan i za status Stefana Jankovića, igrača koji je pod ugovorom, ali koji pokušava da napusti klub po svaku cenu.

Trener se prvo začudio zbog čega je on upitan za to, a potom rekao:

"Je l' Stefan ovde? Najbolje bi bilo da o tome pričate sa čelnicima kluba".

Nešto kasnije, doduše u drugačijoj formi, još jednom je upitan za pojačanja, a odgovor je bio - isti.

"Objasnio sam da je ovo ekipa, uz Davidovca, koji je povređen", ostao je zaključan svojevremeno jedan od najboljih plejmejkera Evrope, s kojim je Olimpijakos u sezoni 1996/97 pod vođstvom Dušana Ivkovića osvojio prvu titulu prvaka Evrope.

Tomić je Beograd napustio 1991. posle samo jedne profi sezone u nekada slavnom, danas oronulom Radničkom sa Crvenog krsta, za Olimpijakos je igrao do 2004. i potom imao dve kratke epizode u Aurori i Kolososu. Nastavio je da živi u Atini i praktično ostao vezan za klub iz Pireja sve dok nije stigao poziv sa Malog Kalemegdana…

"Za mene nema privikavanja, rođen sam u Beogradu i sve je normalno od kad sam se vratio", rekao je Tomić i priču vratio na košarkaški teren.

"Nova je ekipa tu. Osim Davidovca, Lazića i Dobrića svi ostali su novi u timu, u klubu i treba raditi, biti strpljiv... Naročito kada su u pitanju talentovani Simanić, Radanov i Nenadić, jer su to igrači koji će dobiti šansu ove godine", najavio je Tomić da će se klub uporedo sa sportskim rivalima boriti i za početak izgradnje novog šampionskog tima okupljenog oko "jezgra" sastavljenog od igrača iz Srbije, zvezdaša…

Crvena zvezda je poslednji put igrala Evrokup od prve faze u sezoni 2012/13, kada je stigla do Top 16 faze, a poslednje učešće u ovom takmičenju je ono iz sezone 2013/14 kada se prema starom formatu Evrolige u slučaju eliminacije u prvoj fazi prelazilo u drugo po kvalitetu takmičenje. Crveno-beli su tada dogurali do polufinala u kom je bolji bio UNIKS.

Posle Superkupa, sledi i start u ABA ligi (29. septembar), a potom i Evrokupu (3. oktobar).

ABA liga je bila najvažnije i kod navijača najpotcenjenije takmičenje i u periodu dominacije crveno-belih pod vođstvom Dejana Radonjića, a važnost regionalne lige postala je samo veća vremenom kako su klubovi poput Budućnosti jačali i na kraju uspeli da zaustave seriju Crvene zvezde.

"Zvezda je veliki klub i ne može da bude samo učesnik u ABA ligi", rekao je Tomić, ne želeći da ponovo renoviran tim (mada ovog puta i znatno podmlađen) bude alibi u formiranju sportskih ciljeva.

"Ove godine treba da radimo, a najbitnije da napravimo dobru hemiju u timu i da idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo onda videti na kraju gde ćemo stići…"

Grupa mladih igrača iz Srbije imaće tu privilegiju da, pored rada sa Tomićem, uči i od šestorice stranaca među kojima se izdvaja veteran grčke i evropske košarke, Stratos Perperoglu.

"Perperoglu je igrač kome sam bio prvi pomoćmik u Olimpijakosu, iskusan je i nije bilo teško odlučiti se za njega. Berona pratim već tri godine, znam ga još dok je igrao za Bursu. Tu su Faje i Ragland zbog čijih sam potpisa veoma zadovoljan, a zadovoljan sam i kako rade", rekao je Tomić i naglasio:

"Morate da znate da je atmosfera u ekipi jako dobra u ovom trenutku. To je prioritet. Hoću da napravim zajedništvo, da budemo porodica, a pokažemo da ćemo se uvek boriti svom snagom na terenu, da ćemo 'ginuti' za svaku loptu, Počinjemo od toga, pa ide taktika", rekao je Tomić.

Pročitajte šta sve očekuje crveno-bele do prvih takmičarskih utakmica ove sezone.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nova - Tomićeva Zvezda!

Izvor: Mondo, 27.Avg.2018

Novi tim Crvene zvezde uveliko trenira za početak nove sezone. Osim Davidovca, Lazića, Kešelja i Dobrića svi ostali igrači su novi u timu. Crveno-belima će ovo biti prva sezona pod vođstvom trenera Milana Tomića.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.