Omraženi Galatasaraj na kolenima: Pobeda za Marka i Top 8

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2017, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omraženi Galatasaraj na kolenima: Pobeda za Marka i Top 8

Lakše nego što se očekivalo, Crvena zvezda je pobedila Galatasaraj - 77:58 i tako povećala šanse za plasman u četvrtfinale Evrolige. Samo u prvoj četvrtini, gosti iz Istanbula pružali su otpor četi Dejana Radonjića. U drugom periodu igre, silni crveno-beli razbili su izabranike Ergina Atamana.

Briljirao je Branko Lazić, koji je odigrao ofanzivni meč karijere. Šutirao je borbeni bek trojke 5 od 5 i dizao krcati "Pionir" na noge, koji je tokom celog meča >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pevao u čast ubijenog navijača Marka Ivkovića Jogode.

Sredinom druge četvrtine, razigrali su se Simonović i Dženkins i prednost je rasla iz minuta u minut do +19 na kraju prvih 20 minuta. U nastavku je to bilo otaljavanje posla. Gosti su se predali, nisu imali energiju da meč uvedu u neku neizvesnost.

Trener Dejan Radonjić je iskoristio šansu da rasporedi minuta svima, da vrati Voltersa u igru posle povrede. Dion Tompson dobio je opet solidno vremena na parketu, u finišu se razigrao i potvrdio da je pravo pojačanje. Pod obručem je opet gospodario Ognjen Kuzmić, kome je pre meča uručena nagrada za najboljeg igrača Evrolige prošlog meseca.

Navijači crveno-belih odali su počast preminulom ambasadoru Rusije u UN Vitaliju Čurkinu.

Nema odmora za četu Dejana Radonjića. Sledeće nedelje u "Pionir" stiže Bamberg i biće to još jedna utakmica koja mora da se dobije ako se želi u Top 8 Evrolige.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE!

20. minut - Trojka Dženkinsa za maksimalnih +19 - 46:27. Zvezda na pragu 13 pobede, posle 20 minuta, ubedljiva prednost crveno-belih - 48:29.

pic.twitter.com/5NDnItFX3w— DELIJE SEVER (@DELIJEDelije) February 23, 2017

Meč će biti u senci sećanja na tragično nastradalog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića Jagode.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.