Omladinci Crvene zvezde žele pobedu nad Jang bojsom

Izvor: B92, 03.Okt.2023, 22:02

Omladinci Crvene zvezde žele pobedu nad Jang bojsom

Omladinci Crvene zvezde su sredu 4. oktobra od 16 časova na stadionu Voždovca dočekuju Jang bojs u meču drugog kola grupe G UEFA Lige mladih.

Golman i kapiten fudbalera "crveno-belih" Stefan Marinković ističe da svi u ekipi priželjkuju pobedu.

Marinković je najiskusniji u redovima ekipe Nenada Milijaša.

Čuvar mreže sa iskustvom u seniorskom fudbalu, ove sezone prenosi stečeno znanje na celu ekipu, a pred najbitniji meč u sezoni veruje u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobedu, koja bi vratila Zvezdine omladince na pravi put.

Takođe, podseća se na svoju prvu UEFA Ligu mladih, kad je pre dve sezone bio u timu Marka Neđića.

"Velika je čast biti kapiten Zvezde na ovako velikim utakmicama. Znači mi poverenje Nenada Milijaša i trudim se da ga opravdam iz meča u meč. Kada igrate Ligu šampiona, definitivno da se sve loše utakmice u sezoni brišu velikom pobedom, a svi je priželjkujemo u sredu. Dobro su mi u sećanju utakmice protiv Sent Patrika i Empolija, ali ovo je nešto drugo, prva grupna faza za mene", rekao je Marinković za sajt Crvene zvezde.

Ističe da cela ekipa ima ogromnu želju da napravi velike stvari zajedno.

"Možda nije sve krenulo po planu na startu ove sezone, ali sam ubeđen da pobedom protiv Jang Bojsa na domaćem terenu imamo priliku da se vratimo na pravi put, a za to će nam biti neophodna i podrška. Ovim putem bi kao kapiten ekipe pozvao publiku da dođe u što većem broju i podrži nas, a mi ćemo im vratiti zalaganjem na terenu", zaključio je Marinković.

Jedan od najmlađih, ali i najstandardnijih omladinaca Crvene zvezde Veljko Milosavljević, nije ništa manje optimističan od Marinkovića, a podsetio je i na najveći uspeh juniora ostvaren u sezoni 2019/20, te veruje da nešto slično može da se ponovi i ove takmičarske godine.

"Protiv Mančestera smo videli kako je igrati sa najjačim ekipama u našem uzrastu, a sada nas u drugom kolu očekuje sasvim drugačija utakmica protiv Jang Bojsa na Voždovcu. U UEFA Ligi mladih nema slabih protivnika, ali definitivno je olakšavajuća okolnost domaći teren, jer kada se vratimo unazad i prođemo kroz sve sezone u kojima smo učestvovali u elitnom takmičenju za mlade, samo prošle sezone protiv šampiona Evrope - AZ Alkmara su bile obe egal utakmice, kao i poslednjoj grupnoj fazi, kada je generacija rođena 2002. godine bila izvanredna i ostvarila najveći uspeh, iako je samo na jednom gostovanju ubedljivo poražena i to upravo u Engleskoj", rekao je Milosavljević.

Dodao je da je svestan težine izazova koji je pred njim i saigračima.

"Analizirali smo Jang bojs, očekuje nas ni malo laka utakmica, ali definitivno da ovaj meč može da nam podigne samopouzdanje i bude presudan za plasman dalje. Maksimalno smo koncentrisani i jedva čekamo da meč počne'', kazao je Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Glazer za B92.net: Greške zaboravljam i ne opterećujem se njima

Izvor: B92, 04.Okt.2023, 11:57

Golman Crvene zvezde Omri Glazer pričao je za B92.net pred meč drugog kola Lige šampiona sa Jang Bojsom...Prvak Srbije, nakon poraza od Mančester sitija na startu elitnog takmičenja, u sredu od 21.00 na stadionu "Rajko Mitić" igra jedan od ključnih mečeva u Evropi ove jeseni...Crveno-beli su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.