Olanjinka za B92.net pred Siti: Igra se 11 na 11, možemo da igramo sa svakim

Izvor: B92, 19.Sep.2023, 12:16

Olanjinka za B92.net pred Siti: Igra se 11 na 11, možemo da igramo sa svakim

Fudbaler Crvene zvezde Piter Olanjinka govorio je za B92.net uoči debija u Ligi šampiona protiv Mančester sitija.

Nigerijski napadač je u klub iz Ljutice Bogdana stigao letos kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor sa praškom Slavijom.

Na početku razgovora, pitali smo ga kako je uopšte došlo do saradnje sa prvakom Srbije.

"Svidelo mi se što su svi u klubu ambiciozni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i željni postizanja velikih rezultata. Naravno, izazov igranja Lige šampiona je uvek prisutan, premda sam ja za Zvezdu potpisao pre nego što je bilo definitivno da ćemo igrati u tom takmičenju", rekao je Olanjinka za "B92.net".

Olanjinka nije golgeterski baš najbolje započeo sezonu, pošto je na sedam utakmica postigao samo jedan pogodak.

"Trudim se da doprinosim u svemu na terenu, da budem odgovoran i u defanzivnim zadacima, ali naravno, volim da pogađam i asistiram najviše. Mislim da će biti bolje kako sezona bude odmicala, a za sada je najvažnije da imamo dobre rezultate."

Sa Žan-Filipom Krasoom se najbolje slaže na terenu, ali i van njega.

"Kraso je odgovor na oba pitanja. Šalu na stranu, sa svima mi je užitak da igram, ali i da porazgovaram, međutim, moram da izdvojim Krasoa. Od početka priprema smo se združili, sjajan momak."

Pred Crvenom zvezdom je elitno evropsko takmičenje, pre svega gostovanje Mančester sitiju u utorak od 21.00.

"Teško je praviti očekivanja kada gostuješ najboljem timu na svetu. Ipak, na terenu se igra 11 protiv 11, sve drugo pada u vodu, tako da uvek verujem u iznenađenja i smatram da možemo da se takmičimo sa svakim. Što se tiče grupne faze, jednostavno, to je Liga šampiona i nema lakih protivnika. Cilj je da prezimimo u Evropi, i verujem da smo sposobni za to."

Ovaj 27-godišnjak, koji ima i četiri nastupa za selekciju Nigerije, kaže da mu je prijatno u srpskoj prestonici.

"Beograd je sjajan, zaista su svi nasmejani, druželjubivi, i prijatni. Navijači me prepoznaju, slikaju se, moram da kažem da mi je baš lepo u Beogradu. Što se hrane tiče, tu sam izbirljiv malo, nedostaju mi stvari koje sam jeo u Nigeriji, ali i srpska kuhinja, barem ono što sam probao je sjajna", zaključio je Olanjinka.

Olanjinka je u karijeri igrao u Albaniji, Belgiji, ali je najbolje partije pružao u Slaviji, za koju je na 183 meča postigao tačno 50 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.