Ognjen Kuzmić u komi, teško povređen u saobraćajnoj nesreći, hitno prebačen u Beograd!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2019, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ognjen Kuzmić u komi, teško povređen u saobraćajnoj nesreći, hitno prebačen u Beograd!

Igrač Crvene zvezde i košarkaški reprezentativac Srbije Ognjen Kuzmić zadobio je teške povrede u saobraćajnoj nesreći na putu Banjaluka–Prijedor u mestu Ramići i nalazi se u komi. Polomljene su mu obe vilice, ima povrede grudnog koša, srećom nema hematom na mozgu, ali pošto se nalazi u nesvesnom stanju, životno je ugrožen, kaže direktor UKC Banjaluka. KK Crvena zvezda se obratila javnosti saopštenjem. Zbog ozbiljnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povreda Kuzmić je helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske hitno prebačen za Beograd.

Član Ognjenove porodice rekao je Srni da su se Kuzmić i Ilić vraćali sa svadbe iz Novog Grada. Sudarila su se dva automobila marke "porše" i BMV. Kuzmić i Ilić su bili u "poršeu". Saobraćaj na ovoj deonici bio je u prekidu, a normalizovan je oko 8.00, prenosi RTV RS.

KK Crvena zvezda: Kuzmić teško povređen

Košarkaški klub Crvena zvezda potvrdio je da je njihov igrač i srpski reprezentativac Ognjen Kuzmić teško povređen u saobraćajnoj nesreći.

"Tom prilikom Ognjen je doživeo teške povrede glave i grudnog koša, i zbog delikatnosti povreda u toku je njegovo hitno prebacivanje u Beograd. KK Crvena zvezda o daljem toku situacije informisaće javnost kada bude prikupio kompletne informacije vodeći računa o privatnosti Ognjena Kuzmića i delikatnosti situacije", stoji u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Kuzmić je nakon saobraćajne nesreće bio smešten u Klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

"Imao je povredu glave, praćenu prelomom obe vilice i kostiju lica. Imao je i povredu grudnog koša, praćenu nagnječenjem pluća i bio je u besvesnom stanju. Ono što je vrlo bitno je da nema krvarenja u mozgu i nema preloma kostiju glave lobanje.Pošto je u besvesnom stanju, takvi pacijenti su uvek životno ugroženi", izjavio je direktorUKC Banjaluka, Vlado Đajić.

Osim Kuzmića teško je povređen i njegov prijatelj Bogdan Ilić koji je takođe bio u "poršeu".

U BMV-u su bili Marko Miljatović (32) iz Prijedora i Dražen Janjanin (30) iz Prijedora i oni su zadobili lakše povrede.Zbog ozbiljnosti povreda Kuzmić je u 11.25 časova helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske hitno prebačen za Beograd.

Bokser iz BMV-a, Janjanin: Molim se da je Kuzmić dobro

Kako prenosi portal Mondo u drugom automobilu, BMV-u bio je bokser Dražan Jananin i njegov prijatelj Marko Mijativić, koji je došao po njega posle meča. Kako prenosi ovaj poral, on je ispričao detalje nesreće u kojoj je Ognjen Kuzmić teško povređen.

Janjanin je da izjavio su on i Marko Mijatović, koji je vozio, ostali živi samo zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji Mijatovića.

"Vraćao sam se sa meča iz Minhena i Miljatović je mojim autom došao po mene u Banjaluku. Bili smo u Ramićima jutros oko pet sati kada su se samo iza krivine pred našim očima pojavila svjetla. Automobil je velikom brzinom išao iz suprotnog smera i skrenuo u našu traku. Miljatović je brzo odreagovao i skrenuo naš automobil u stranu. Udarili smo u bankinu. Međutim i 'porše' koji nam je došao u susret udario je u naš zadnji levi kraj, otkinuo vrata i točak našeg vozila", ispričao je Janjanin.

"BMW" se potom prevrnuo na krov, dok se "porše" u kom se nalazio Kuzmić zaustavio tek 200 metara dalje.

"Razbio sam prozor i izašao i izvukao prijatelja iz auta. Otišli smo dole do drugog vozila. I ono je bilo prevrnuto na krov i sletelo je sa puta. Iz automobila se čula glasna muzika i čulo se da neko krklja. Ubrzo su došli vatrogasci i izvukli ih iz auta".

Janjanin i njegov prijatelj prošli su sa lakšim povredama.

"Imamo posekotine od stakla. Ja sam šio ruku, ali dobro smo. Pokušavamo da saznamo kako su Kuzmić i njegov prijatelj i molimo se da budu dobro. Čuli smo da su u teškom stanju",rekao je bokser iz Prijedora.

Poruke podrške Kuzmiću 

Povratniku u redove crveno-belih stižu poruke podrške i želje za brz oporavak.

Fudbalski klub Crvena zvezda na svom zvaničnom Tviter nalogu napisao je "Kuzmiću, tvoja Zvezda je uz tebe! Izdrži".

Podrška je stigla i od KK Partizan, koji je putem društvenih mreža objavio "Izdrži Kuz! Reprezentativcu Srbije i košarkašu Crvene Zvezde Ognjenu Kuzmiću želimo brz i uspešan oporavak!".

Povodom nesreće oglasila se i regionalna ABA liga: "Ognjene, misli porodice ABA lige su s tobom. Nadamo se da ćeš i ovu bitku da dobiješ".

Podrška je stigla i od Košarkaške lige Srbije, Košarkaškog saveza Srbije, kao i od mnogobrojnih košarkaša i košarkaških klubova, među kojima su poruke Luke Mitrovića, Luke Dončića, KK Barselone, Efesa...

Kuzmić je karijeru poceo u banjaluckom Borcu, a nastupao je i za Čelik, Malagu, Huventud, Panatinaikos.

Nosio je dres NBA ligaša Golden Stejta, sa kojim je 2015. godine osvojio šampionski prsten.

Pre povratka u Zvezdu, dve sezone je proveo u Realu, a u dresu nacionalne selekcije ima osvojeno srebro na EP 2017. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.