Odloženo suđenje Mišiću

Izvor: RTS, 25.Nov.2010, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Mišiću

Razmatranje žalbe na presudu kojom je navijač Crvene zvezde Uroš Mišić osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića, odložena za 29. decembar.

Apelacioni sud u Beogradu odložio je, za 29. decembar, razmatranje žalbe na presudu kojom je Uroš Mišić (21) osuđen na desetogodišnju kaznu zatvora, zbog pokušaja ubistva pripadnika Žandarmerije Nebojše Trajkovića, na utakmici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crvena zvezda-Hajduk iz Kule 2007. godine.

Sednica suda je odložena, jer Mišić nije doveden iz Kazneno-popravnog zavoda u Valjevu, gde je 5. novembra prebačen iz Okružnog zatvora u Beogradu.

Mišićev branilac Borivoje Borović rekao je da je u pitanju opstrukcija sudskog procesa i da je Mišić znao da je za danas zakazano suđenje, jer je, kako je naveo, pre dva dana bio kod njega u poseti.

Žalbe na presudu Višeg suda u Beogradu podnela je Mišićeva odbrana i tužilaštvo, a razmatraće je petočlano veće suda na javnoj sednici.

To će Mišiću biti drugi put da se nalazi pred drugostepenim sudom, žaleći se na presudu Višeg suda, pošto je bivši Vrhovni sud Srbije ukinuo prvostpenu presudu Okružnog suda u Beogradu, od 2008, i naložio novo suđenje.

Po zakonu, Apelacioni sud može samo jednom da ukine presudu, pa bi, tako, sada trebalo očekivati da donese konačnu odluku, ili da je potvrdi ili da je preinači ili, pak, da sam otvori glavni pretres i presudi.

Pokušaj ubistva

Mišić je, u maju, ponovo osuđen na istu kaznu od 10 godina, zbog pokušaja ubistva Trajkovića na Marakani, 2. decembra 2007. godine, tokom fudbalske utakmice Crvena zvezda-Hajduk iz Kule.

Osuđen je zbog krivičnog dela teškog ubistva u pokušaju, jer je sud utvrdio da je upaljenu navijačku baklju pokušao da ugura u usta Trajkoviću i pri tom je bio svestan da može da ga ubije na taj način i na to je pristao, kazao je predsednik Sudskog veća sudija Velimir Lazović, obrazlažući presudu.

Mišić je krivično delo izvršio sa eventualnim umišljajem, izjavio je sudija Lazović, obrazlažući da on nije hteo da ga ubije, kako je to navelo Tužilaštvo u optužnici, ali da je bio svestan da može da ga ubije i na to je pristao.

Sud je utvrdio da je Mišić baklju pokušao da ubaci u usta Trajkoviću, a to što nema opekotina na ustima ne znači da Mišić nije hteo da je ugura, već da nije uspeo u svojoj nameri, napomenuo je Lazović.

Godine olakšavajuća okolnost

Obrazlažući visinu kazne, sud je ocenio kao olakšavajuću okolnost mladost okrivljenog i to što ranije nije bio osuđivan, ali je imao u vidu kao otežavajuću okolnost stepen iskazane agresivnosti i posledice napada koje trpi Trajković.

Trajković boluje od trajnog poremećaja ličnosti, postao je nesposoban za rad i obavljanje dužnosti, podsetio je Lazović.

U nastavku obrazloženja presude, sudija Lazović je izjavio da je sud utvrdio da je Trajković na severnoj tribini Marakane bio u svojstvu službenog lica na zadatku, navodeći da o tome postoji pisani dokaz i da to proizilazi iz iskaza svedoka - Trajkovićevih nadređenih.

Lazović je napomenuo da Trajković nije dao povod za napad, već da su navijači, među kojima je bio i Mišić, znali da je on pripadnik MUP-a, a ne navijač Partizana, kako je to Mišić tvrdio u svojoj odbrani.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suđenje Urošu Mišiću odloženo za 29. decembar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2010

BEOGRAD -..Apelacioni sud u Beogradu odložio je danas za 29. decembar razmatranje žalbe na presudu kojom je Uroš Mišić (21) osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva pripadnika žandarmerije Nebojše Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule 2007. godine...Sednica suda je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

O slučaju Mišić na sudu u Beogradu 29.novembra

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Nov.2010

Apelacioni sud u Beogradu odložio je danas za 29. decembar javnu sjednicu po žalbama tužilaštva i obrane na prvostupanjsku presudu kojom je Uroš Mišić osudjen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubojstva žandarma Nebojše Trajkovića na utakmici Crvena zvezda-Hajduk, decembra 2007. godine. ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

SUĐENJE UROŠU MIŠIĆU ODLOŽENO ZA 29. DECEMBAR

Izvor: Kurir, 25.Nov.2010

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu odložio je za 29. decembar razmatranje žalbe na presudu kojom je Uroš Mišić (21) osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva pripadnika žandarmerije Nebojše Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule 2007. godine...Sednica suda je odložena...

Nastavak na Kurir...

Uroš Mišić zbog greške nije sproveden iz zatvora u sud

Izvor: Blic, 26.Nov.2010, 01:06

Beograd, Valjevo - Razmatranje žalbe Uroša Mišića (21), koji je osuđen na desetogodišnju kaznu zatvora zbog pokušaja ubistva žandarma Nikole Trajkovića, odloženo je juče u Apelacionom sudu u Beogradu za 29. decembar, jer optuženi nije sproveden iz zatvora u Valjevu...U sudu i Upravi za izvršenje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.