Izvor: RTS, 27.Jul.2021, 10:56

Odložen početak suđenja za majske nerede u Beton hali

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu danas je za 6. oktobar odloženo suđenje desetorici optuženih za nasilničko ponašanje i nerede koje su, kako se sumnja, izazvali 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda na Savskom šetalištu.
Do odlaganja je došlo zbog bolesti postupajućeg sudije ali i zbog izostanka trojice optuženih koji nisu uredno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pozvani.

Svi optuženi se terete za krivično delo nasilničko ponašanje i brane se sa slobode, pošto im je pritvor ukinut nakon podizanja optužnice, 10. juna.
Optužnim predlogom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu traži da se svi optuženi proglase krivima i da sud osudi V.J. na kaznu od godinu i po dana zatvora, a U.S, N. N, J. V, M.P, J.P, S.P, F.M, N.R, I.Š na godinu dana zatvora.
Oni su optuženi jer su u grupi i zajedno sa više NN lica, 22. maja, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana "Lafayette" u kome se nalazilo oko 400 gostiju, od čega oko 250 u bašti, gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem "izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana", navodi tužilaštvo.
Tu su, kako dodaje tužilaštvo, uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali ih o pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost.
Neki od njih su bili povređeni, sa posekotinama.
Neposredno nakon ovog događaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koja su pravila nerede na Savskom šetalištu.
Pomenutih 10 je optuženo za krivično delo, a njih protiv 99 su pokrenuti prekršajni postupci zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ODLOŽENO SUĐENJE DESETORICI HULIGANA ZA NEREDE U BETON HALI: Poznat razlog pomeranja

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2021

Do odlaganja je došlo zbog bolesti postupajućeg sudije ali i zbog izostanka trojice optuženih koji nisu uredno pozvani..Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu danas je za 6. oktobar odloženo suđenje desetorici optuženih za nasilničko ponašanje i nerede koje su, kako se sumnja, izazvali 22. maja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Odloženo suđenje navijačima za nerede u Beton hali

Izvor: Danas, 27.Jul.2021

Početak suđenja huiganima koji se sumnjiče da su u maju nakon proslave titule fudbalskog kluba Crvena zvezda učestvovali u neredima u Beton hali danas je odložen za oktobar.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.