Odlazak glavnih igrača? Pitajte Bamberg kako se oseća...

Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2017, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak glavnih igrača? Pitajte Bamberg kako se oseća...

Pitanje je kako će izgledati tim šampiona Nemačke sledeće sezone

Evroligaška pijaca je uzavrela, neki kupuju, a neki prodaju i ostaju bez igrača i kojih žele da se ratosiljaju, ali i onih koje bi drage volje zadržali u svom sastavu da mogu. Recimo, Crvena zvezda bi zadržala igrače bez kojih je ostala (i bez kojih će verovatno ostati) da joj to dozvoljavaju uslovi, ali je i Brose Bamberg u baš teškoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poziciji jer su ga već do sada napustili skoro svi nosioci iz prošle sezone!

Krenimo redom...

Janis Strelnijeks, odlični Letonac koji je dikrirao ritam igre Brosea prošle sezone sada je otišao u Olimpijakos gde je potpisao ugovor na dve godine i obezbedio sebi dobru zaradu. Fabijan Kozer je takođe bio od velikog značaja za igru Nemaca, ali je dobio poziv od Real Madrida, a znamo da se tako nešto ne propušta. I on je potpisao dvogodišnji ugovor koliko će biti u Madridu.

Jedan od najperskektivnijih igrača kada je Nemačka košarka u pitanju, Danijel Tajs, takođe je otišao iz ekipe. Njega su uzeli Boston Seltiksi, dali mu ugovor na dve godine, pa tako napravili udarac i u centarsku liniju Brosea.

Poslednji, ali i najveći udarac, Brose je pretrpeo juče kada je Fenerbahče ozvaničio dovođenje Nikola Melija. Italijan je potpisao ugovor na tri godine sa šampionom Evrope, a pre toga je imao i ponudu Atlanta Hoksa iz NBA lige tako da je njegov ostanak u Broseu bio nemoguć. Prerastao je ovaj nivo, a saradnja sa Željkom Obradovićem na njega je delovala poput magneta.

Ali, ni tu odlascima nije kraj.

Otišao je i Leon Kracer, slobodni igrači su postali Džerel Meknil i Vladimir Veremenko, a Brose je ostao i bez sportskog diretkora Danijele Bajezija što je svakako udarac za tim. On je prešao  u redove ljutog rivala Bajerna iz Minhena gde će sarađivati sa Aleksandrom Đorđevićem u naredne dve godine. On je proveo sa Broseom tri godine i osvojio tri titule. Sigurno bi značilo Broseu da je ostao u njegovom krilu.

Dobro po ovaj nemački tim je što su u klub stigli Brajs Tejlor iz Bajerna, Luka Mitrović iz Crvene zvezde, Avgustin Rubit iz Ulma, kao i Danijel Heket (nije igrao pola godine) iz Olimpijakosa i to što je Nikos Zizis produžio ugovor. Ugovor je produžio i Andrea Trinkijeri, pa je to ubedljivo najveća dobit za Brose iz ove sezone i možda i jedini “garant” dobrih igara u narednoj sezoni gledajući na silne odlaske. Zamene koje su stigle sigurno nisu na nivou igrača koji su otišli.

Od vodećih igrača pored Zizisa ostao je i Darijus Miler, ali on je prethodnih dana privukao ozbiljno interesovanje Nju Orleansa, ali i Barselone kada su evroligaši u pitanju. Realno je da i popularni Killer Miller ode iz kluba ovog leta.

Teško leto za Brose kada se sve sabere i oduzme... Baš teško.

PRVIH PET MEČEVA BROSEA U EVROLIGI 2017/2018

12. oktobar: Brose Bamberg - Makabi Tel Aviv

19. oktobar: Panatinaikos - Brose Bamberg

25. oktobar: Unikaha - Brose Bamberg

27. oktobar: Brose Bamberg - Baskonija

2. novembar: Crvena zvezda - Brose Bamberg

(FOTO: MN Press, Tviter)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.