Odlazak Vladice Popovića, vodio je Zvezdu do titule prvaka sveta

Izvor: Sportske.net, 11.Avg.2020, 10:01

Odlazak Vladice Popovića, vodio je Zvezdu do titule prvaka sveta

Još jedna tužna vest za sve ljubitelje sporta, preminuo je Vladica Popović.

Proslavljeni fudbaler i trener, legenda Crvene zvezde Vladica Popović preminuo je u 85. godini života posle duže bolesti.

Ono po čemu će Popović zauvek ostati upamćen jeste titula klupskog prvaka sveta sa Crvenom zvezdom u Tokiju 1991. godine, kada je Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ubedljivo savladala čileanski Kolo Kolo sa 3:0 i tituli prvaka Evrope dodala i svetski trofej.

Ali, tokom višedecenijske karijere, što kao fudbaler, što kao trener, Vladica Popović je ostvario još mnogo drugih uspeha i zapaženih rezultata.

Zvezdi je posvetio praktično ceo fudbalski život. Ponikao je i mlađim kategorijama kluba, a potom kao fudbaler u seniorskoj konkurenciji osvojio je četiri titule i tri Kupa, dok je u ''A'' reprezentaciji Jugoslavije upisao 20 nastupa.

U Zvezdi je kao fudbaler proveo 15 godina, od 1950 do 1965. godine, posle čega je karijeru nastavio u Štutgarter Kikersu i Deportivo Kanarijasu u Venecueli.

U Južnoj Americi je radio i tokom trenerske karijere, posle osvojene titule prvaka sveta sa Zvezdom vodio je Peru, zatim pa kolumbijski Miljonarios i Karakas iz Venecuele. Pre svega toga, ostavio je trag i u Kolumbiji, čije je klubove vodio tokom sedamdesetih i osamdesetih godina.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FUDBALSKI SVET SA TUGOM PRIMIO VEST O ODLASKU VLADICE POPOVIĆA: Preminio je čovek koji je Zvezdu odveo na KROV SVETA

Izvor: Kurir, 11.Avg.2020

Legenda fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladica Popović umro je u 85. godini.

Nastavak na Kurir...

Mijailović:Vladica Popović bio veliki čovek i sportista

Izvor: Beta, 11.Avg.2020

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović rekao je danas da će taj fudbalski klub zauvek pamtiti svoju legendu Vladicu Popovića."U večnost odlazi još jedna Zvezdina legenda, čovek koji je pisao istoriju i beležio istorijske trenutke Crvene zvezde. Dostigao je visine kao igrač, osvojio je titulu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.