Izvor: Politika, 23.Jan.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Zvezde u četvrtfinalu Čelendž kupa

Čelendž kup za odbojkaše: Crvena zvezda – Šomon 3:1 (16:25, 25:19, 25:16 i 26:24)

Odbojkaši Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa izazivača pošto su u revanš utakmici u hali Šumice pobedili Šomon sa 3:1 (16:25, 25:19, 25:16 i 26:24) posle 99 minuta igre. Ovo je druga pobeda našeg predstavnika protiv Francuske ekipe jer su i u prvom meču slavili sa 3:2. „Crveno-beli” su posle lošeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << početka i ubedljivo izgubljenog prvog seta zaigrali mnogo bolje u nastavku i preokrenuli rezultat.

U Crvenoj zvezdi su pred ovu utakmicu isticali da nisu favoriti, a najviše su strahovali od trenera Francuske ekipe Nikole Matijaševića i svog bivšeg kapitena Miloša Terzića. Iako je njegov nastup bio neizvestan zbog povrede kapiten domaće ekipe Dušan Petković je zaigrao u revanšu i bio najzaslužniji za trijumf svoje ekipe sa 33 poena, a pratio ga je primač Filip Stoilović sa 18. U ekipi Šomona najefikasniji je bio Nejtan Vunembajna sa 17 poena, dok je Rudi Verhof zabeležio 12.

Gost je mnogo bolje ušao u meč i pre svega zahvaljujući odličnom servisu Terzića brzo stekao osetnu prednost. Na prvi tehnički tajm-aut su otišli rezultatom 8:1. Ekipa Duška Nikolića nije imala rešenja za protivnika koji strpljivom igrom došao do velike prednosti od 12:4. Zvezda je uspela da unese neizvesnost u utakmicu serijom 6:2, ali to je bilo sve što je učinila u ovom setu. Protivnik je u nastavku sigurno čuvao rezultat i iskoristio prvu set loptu da povede sa 1:0 (25:16).

Agresivnim servisom i strpljivom realizacijom kontri, uz sjanu igru u odbrani, Zvezda je zbunila protivnika početkom drugog seta i povela 4:1. Šomon je uspeo da izjednači na 7:7, a zatim se igralo poen za poen. Posle drugog tehničniog tajm-auta „crveno-beli” su prvi put poveli sa pet poena prednosti 18:13, a zatim i šest (20:14). Uspešnom realizacijom druge set lopte izjednačili su na 1:1 u setovima (25:19).

Domaćin je diktirao tempo u nastavku i odličnim servisima pre svih Petkovića i Okolića i dobrom igrom u odbrani vodio sve vreme. Prvu osetniju prednost su stvorili sredinom seta kada su poveli 16:11, a zatim su lagano priveli ovu deonicu kraju (25:16).

Početak poslednjeg seta nije obećavao uzbudljivu završnicu. Zvezda je došla do prednosti od 19:15, ali su se gosti na servis Petrovsa približili na 20:19, a zatim i izjednačili zbog servis greške protivnika. Igralo se poen za poen u nastavku, a domaćin dolazi do pobede koristeći drugu meč loptu.

Dvorana: Šumice. Gledalaca: 500. Sudije: Georgijadis (Grčka) i Dimaki (Rumunija).

CRVENA ZVEZDA: Okolić 6, Stoković, Perić, Stoilović 18, Gmitrović, Koprivica 9, Milutinović 6, R. Jovanović, Petković 33, N. Jovanović, Buculjević, (Vujić). Trener: Nikolić.

ŠOMON: Demirović, Egleskalns 11, Cerha, Verhuf 12, Terzić 9, Deremez, Kolokilaži, (Dije), Petrovs 3, Vunembena 17, Trefl 7. Trener: Matijašević.

K. I.

objavljeno: 23.01.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.