Odbojkaši Radničkog preokretom do pobede protiv crveno-belih

Izvor: KGsport.info, 09.Dec.2017, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Radničkog preokretom do pobede protiv crveno-belih

Veliki podvig ostvarili su odbojkaši Radničkog na gostovanju beogradskoj Crvenoj zvezdi u 9. kolu Super lige Srbije. Iako su gubili sa 0:2 u setovima, Kragujevčani su smogli snage najpre da izjednače, a potom da u taj-brejku dođu do potpunog preokreta i pobede – 3:2 (23:25, 24:26, 25:22, 25:17, 15:12).
Utakmica u SC „Voždovac“ u potpunosti je opravdala epitet derbija kola. Na kraju je predsudilo iskustvo i velika motivisanost izabranika trenera Bojana Marinkovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << koji se na lovorikama pobede i sa osvojena dva boda vraćaju u srce Šumadije.
Raspoloženi Aleksandar Gmitrović zadavao je puno problema Kragujevčanima na startu meča. Upravo je on najzaslužniji što je domaći tim na prvom tehničkom tajm-autu imao tri poena prednosti (12:9). Međutim, kako je ovaj sjajni korektor stao, tako je i igra Beograđana zapala u ćorsokak, što su odbojkaši Radničkog iskoristili najpre da izjednače rezultat, a onda da dođu i do minimalne prednosti od 17:16.
Do kraja seta ekipe su se smenjivale u vođstvu, a više sreće u završnici imali su crveno-beli, pa su tako dobili ovu deonicu sa 25:23.
Slično se odvijao i drugi set. Crvena zvezda je imala prilično visoko vođstvo od 13:8, koje su Šumadinci uspeli da anuliraju i uvedu i ovu deonicu u neizvestan finiš. Štaviše, Radnički je uspeo da ode korak dalje i dođe do set lopte koju nažalost nije iskoristio, što su Beograđani momentalno kaznili i tako duplirali prednost u setovima.
Kada su crveno-beli poveli sa 9:4 na početku trećeg seta, delovalo je kao da su se Kragujevčani pomirili sa porazom. Međutim, proradio je tada blok Radničkog, razigrali su se Žugić, Stevanović i Goić, pa je Radnički došao do preokreta i vođstva od 19:17. As Veljovića dao je dodatni implus četi Bojana Marinkovića, koja je na kraju rešila ovu deonicu u svoju korist (25:22) i smanjila zaostatak u setovima.
Tamo gde su stali na kraju trećeg, Kragujevčani su nastavili u četvrtom setu. Predvođeni večeras izuzetno raspoloženim Žugićem, koji je u potpunosti nadomestio izostanak kapitena Čedića, odbojkaši Radničkog su lagano dobili ovaj set sa 25:17 i izborili taj-brejk. Neizvesnosti je bilo jedino kada se domaćin u jednom trenutku primakao na dva poena zaostatka (14:12), ali nedovoljno da se zaustave zahuktali Šumadinci.
Radnički je dobro započeo peti set i poveo sa 2:0, ali je usledio odgovor crveno-belih, koji su vezali četiri poena i držali vođstvo sve do promene strana. Dva uspešna bloka vratila su ponovo prednost na stranu Kragujevčana (9:8), mladi Matić je uskoro doneo Radničkom dve meč lopte (14:12), a nakon greške Nejića u napadu slavlje je moglo da počne.
Nikola Žugić je meč završio kao najefikasniji u ekipi Radničkog sa 21 poenom. Odličnu podršku imao je u Nemanji Stevanoviću sa 17 osvojenih poena. Na korak od dvocifrenog učinka ostali su Matić i Opačić sa po 9 poena.
Aleksandar Gmitrić bio je najbolji u ekipi Dragana Kobiljskog sa 28 poena. Milutin Nejić je osvojio 13, Danilo Pavlović 11, a Nemanja Mašulović 10 poena.
CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 2:3 (25:23, 26:24, 22:25, 17:25, 12:15)
BEOGRAD
Dvorana: USC Voždovac.
Gledalaca: 150.
Sudije: Zoran Radovanović i Robert Leko.
Trajanje meča: 132 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Tadić 1, Stoković, Gmitrović 28, Mašulović 10, Petrović 4, Nejić 13, Jovanović 2, N. Pavlović 3, Trifunović (libero), D. Pavlović 11. Nisu igrali: Dodić i Andonović. Trener: Dragan Kobiljski.
RADNIČKI: Glavinić 3, Veljović 5, Goić 8, Žugić 21, Pantović, Pejčić, Stevanović 17, Matić 9, Pantelić (libero), Opačić 9, Radivojević 5. Nije igrao: Krstić. Trener: Bojan Marinković.
Ovom utakmicom odbojkaši Radničkog okončali su prvi deo sezone u Super ligi Srbije sa skorom od pet pobeda, četiri poraza i četrnaest osvojenih bodova.
U narednom, desetom kolu Kragujevčani će gostovati ekipi Jedinstva u Staroj Pazovi, koju su na startu sezone dobili u „Jezeru“ sa 3:2.
M. P
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.