Od Petkovića se oprostili Fifa, Zvezda, Partizan ...

Izvor: RTS, 27.Jun.2020, 20:03

Od Petkovića se oprostili Fifa, Zvezda, Partizan ...

Vest o odlasku Ilije Petkovića u legendu brzo je obišla svet, a na društvenim mrežama oglasila se i Fifa koja je objavila poruku na svom zvaničnom tviter nalogu. Najpopularniji srpski fudbalski klubovi, Crvena zvezda i Partizan, oprostili su se od Ilije Petkovića, jednog od najboljih srpskih fudbalera u istoriji i retkih koji nije nosio ni crveno-beli, ni crno-beli dres.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Povodom smrti Ilije Petkovića i Fifa je objavila poruku na svom zvaničnom tviter nalogu.

Posebnim saopštenjima od Ilije Petkovića su se oprostili i najveći rivali Crvena zvezda i Partizan
"Crvena zvezda je sa nevericom i velikom tugom dočekala vest da nas je napustio Ilija Petković. Do poslednjeg trenutka svi u klubu smo bili ubeđeni da će Petko pobediti i ovog puta, da je njegovo srce jače od svega. Nadali smo se i bukvalno navijali, da i ovaj problem reši na sebi svojstven način, fintom, šmekom, hrabrošću i osmehom pobednika. Nažalost to se nije dogodilo", navodi se na sajtu Zvezde.
Legenda našeg fudbala nije više sa nama, a iza njega je ostala velika praznina u našem klubu.
"Zvezdini veterani su sa Petkom delili fudbalski život, sve muke i radosti koje on nosi, više od pola veka, naš stručni štab i prvotimci su često upijali njegove savete, a igrači omladinske škole su primili mnoštvo pehara upravo iz ruku Ilije Petkovića... Crvena zvezda upućuje poslednji pozdrav velikom igraču, fudbalskom romantičaru, rivalu, šmekeru i učitelju. Petko, večna ti slava", poručuju iz Zvezde, uz najdublje saučešće porodici Ilije Petkovića.

Istovremeno, Partizan se na Tviteru oprostio od Petkovića.
"FK Partizan izražava duboko saučešće povodom iznenadne smrti velikog prijatelja i sportskog radnika, nekadašnjeg selektora reprezentacije Srbije Ilije Petkovića. Neka ti je večna slava", istakli su iz Partizana.
Od legendarnog Ilije Petkovića oprostio se i fudbalski klub vojvodina kao i brojni fudbaleri, treneri... 
Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić izjavio je da ga je veoma pogodila smrt Ilije Petkovića, koji je, kako je naveo, bio njegov fudbalski otac.
"Jako me pogodila tragična vest o smrti mog dragog Peleta. Petko je pre svega bio dobar čovek. Retko dobar čovek. Pele je bio moj fudbalski otac, on me doveo u OFK Beograd, dao mi kapitensku traku i uvek stajao iza mene. Mnogo sam od njega naučio. Pele je imao onu prirodnu dinarsku mudrost, bio duhovit, pun narodnih doskočica. Voleo je OFK Beograd iznad svega, stadion je bio njegova druga kuća. Petko je simbol OFK Beograda. Jedinstven i neponovljiv. Hvala ti na svemu sto si uradio za sve nas.", rekao je Terzić.
 
 
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Fudbal

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.