Obradović poklonio Zvezdi derbi!

Izvor: B92, 02.Nov.2013, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović poklonio Zvezdi derbi!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan 1:0 (1:0), autogolom Milana Obradovića, u veoma lošem 145. 'večitom' derbiju.

Meč na Marakani nije dao željeni fudbal, nije čak bilo ni mnogo uzbuđenja, a mogli bi reći da je najbolji akter bio sudija Milorad Mažić.

Osim čudnog autogola Obradovića u 18. minutu, meč su obeležili prečka Milijaša i dobra šansa Luke, isključenje Darka Lazića u nadoknadi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vremena, te prekid zbog paljevina na južnoj trbini. U svakom slučaju, Zvezda je zasluženo pobedila veoma loš Partizan.

Zvezda je jubilarnom 60. pobedom u "večitim" derbijima smanjila zaostatak za najvećim rivalom na samo jedan bod, čime je zakomplikovala borbu za titulu.

Ova pobeda ujedno je spasila posao Slaviši Stojanoviću na klupi Zvezde, a dovela u tešku, gotovo bezizlaznu situaciju trenera Partizana Vuka Rašovića.

Nije bilo mnogo uzbuđenja i gol šansu i derbiju. Moglo bi se reći da je bio jedan od 'siromašnijih' u poslednjih desetak godina.

Oba tima su igrala veoma oprezno, bez srljanja, a da nije bio autogola Obradovića, pitanje je da li bi se mreže uopšte tresle.

Zvezda je maksimalno koristila nervozu štoperskog tandema Partizana Stanković-Ostojić, te pretila loptama u prostor za Daudu i Kasalicu, koji pak nisu ozbiljno ugrozili Stojkovića.

Mnogo opasniji "crveno-beli" bili su iz prekida i sa distance, jedan prekid i gužva u kaznenom prostoru donela im je i gol, zahvaljujući greški Obradovića, dok je Milijaš nekoliko puta pretio šutem iz daljine, jednom i okrznuo prečku.

Sa druge strane, Partizan je bio nevidljiv skoro sat vremena igre, nekoliko prodora Živkovića i Ninkovića, te par situacija Kojića u kaznenom prostoru su bili daleko od očekivane igre šampiona.

Tek nakon pauze koju su prouzrokovali navijači Partizana paljenjem predmeta na južnoj tribini, te ulaskom u igru kapitena Ilića i Luke, "crno-beli" su postali konkretniji i opasniji.

Ipak, osim jedne odlične šanse Luke, koji je sam sebi driblingom stvorio prostor za šut, koji je završio direktno u rukama Bajkovića, nije bilo pravih pretnji po gol domaćina.

Na kraju, Zvezda je zasluženo pobedila Partizan, verovatno najlošiji Partizan u poslednjih 15-ak derbija (bio je bolji u nekim ubedljivim porazim od Zvezde), a kao što su očekivali mnogi, odlučile su nijanse, odnosno jedna kardinalna greška najiskusnijeg igrača "crno-belih".

Nažalost, 'večiti' derbi je ponovo imao lošu predigru, huligani dva tima potukli su se kod Umke gde je povređeno nekoliko mladića.

JSL, 11. kolo, 145. 'večiti' derbi:

Stadion CZ, 'Marakana', 40.034 navijača

Crvena zvezda – Partizan 1:0 (1:0)

Milan Obradović 18ag

Crvena zvezda: Bajković – Mijailović, Krneta, Lazić, Vesović – Gogić – Ninković, Pečnik, Milijaš – Dauda, Kasalica; Rezerve: Martinović, Mihajlović, Milunović, Mladenović, Mrđa, Savićević, Vesić

Partizan: Stojković – Volkov, Stanković, Ostojić, Obradović -– Gulan (S. Ilić 46'), Marković – Ninković (Luka 60'), Jojić, A. Živković – Kojić; Rezerve: Đemba-Đemba, Fofana, Grbić, Ilić, Ivković, Luka, Ž. Živković

Tok meča:

90+9 Kraj! Crvena zvezda pobedila je Partizan 1:0! 145. derbi rešio je autogol Milana Obradovića u 18. minutu.

90+7' Crveni karton! Zvezda u finiš meča ulazi sa igračem manje.
Mladi Darko Lazić je bespotrebno na sredini terena žestoko startovao nad Ilićem, sa leđa ga je jako udario po nogama, pa ga je Mažić isključio

90+6' Sjajna šansa za Zvezdu da reši meč. Kasalica prolazi po levoj strani, mnogo je prostora u kaznenom prostoru Partizana, Pečnik je bio sam na deset metara, dobija odličnu loptu, šutira iz prve, ali Stojković brani.

90+4' Partizan je nastavio da pritiska rivala i očajnički traži gol za remi. Jojić je pokrenuo dobru akciju po desnoj strani, imali su "crno-beli" dosta prostora, ali to nije ispratio dobar centaršut.

90' Milorad Mažić nadoknadio je meč devet minuta, zbog prekida usled požara na južnoj tribini. Ninković se poredio u finišu meča, zamenio ga je Vukan Savićević koji se prethodnih dana žalio što češće ne igra, kao Grbić u Partizanu. Možda su ih Stojanović i Rašović 'čuvali' za derbi?

88' Najbolja prilika za Partizan na utakmici. Luka je sjajno prevario Mladenovića, stigao do kaznenog prostora i brzo i snažno šutirao po zemlji, ali pravo u sigurnog Bajkovića.

85' Slabi pritisak "crno-belih" koji nisu ni jednom ozbiljno ugrozili gol Bajkovića. Rašović pravi i treću izmenu, izlazi mladi Andrija Živković, a menja ga čovek koji je prošle sezone terorisao Crvenu zvezdu, Petar Grbić. Šansu da druge strane dobija Dragan Mrđa, koji je bio veoma ekikasan prethodnih nedelja, zamenio je Abiola Daudu. Crnogorac Grbić se prethodnih dana žalio što češće ne dobija šansu.

83' Partizan je u potpunosti preuzeo kontrolu meča, konstantno je imao loptu u nogama, napadao, ali sve je to bilo jalovo, bezopasno. U međuvremenu, povredio je Nenad Milijaš koga je zamenio Filip Mladenović.

75' Partizan je bio veoma blizu izjednačenja, ali nije iskoristio dobru šansu. Nakon kornera Jojića sa leve strane Bajković je loše reagovao, lopta je pala u noge kapitenu Iliću na drugoj stativi, ali on iako usamljen sporo reaguje, i vraća loptu u ruke golmanu Zvezde.

69' Usledio je još mirniji period igre bez uzbuđenja, a potom je Rašović napravio novu izmenu, umesto 'nevidljivog' Ninkovića ušao je krilini napadač Predrag Luka.

63' Nakon nekoliko minuta pauze derbi je nastavljen. Zvezda je odmah uspostavila inicijativu i nekoliko puta pokušala da preko Daude zapreti Stojkoviću, ali je Stanković spasao gol "crno-belih".

55' Uskoro je nastalo još buktinja na južnoj tribini, pa je Mažić na duže prekinuo derbi. Navijači ne dozvoljavaju vatrogascima da priđu i ugase vatru, pa se muče sa šmrkovima sa atletske staze što zabavlja "grobare". Mobilisana je i Žandarmerija.

53' Zvezda opasno preti, Pečnik je imao sjajnu šansu u kaznenom prostoru, dobro je šutirao, ali su ga "crno-beli" izblokirali.

50' Meč je prekinut na nekoliko minuta, navijači Partizana, gupa oko "Alkatraza", napravila je ogromnu logorsku vatru na južnoj tribini, dok su "Zabranjeni" počeli novu bakljadu.

48' Partizan je odmah krenuo ofanzivnije, a Nikola Ninković je pokušao sa velike udaljenosti da iznenadi Bajkovića

19:05 Nastavljen je "večiti" derbi, Vuk Rašović je odmah na poluvremenu napravio izmenu, umesto Nikole Gulana, koji je igrao kao zadnji vezni, ušao je klasični plejmejker, kapiten Saša Ilić.

45' Poluvreme na Marakani, Zvezda vodi 1:0 autogolom Milana Obradovića. Nismo videli kvalitetan fudbal u prvih 45 minuta, počelo je tromo sa obe strane, ali je sve promenio čudan autogol Obradovića u 18. minutu. Zvezda je nakon toga kontrolisala igru, Milijaš je imao jedan dobar šut koji je okrznuo prečku, dok je Partizan pretio samo iz prekida.

44' U samoj završnici meča Zvezda je još jednom zabrinula "crno-bele", posle centaršuta Mijailovića sa leve strane, Pečnik je sjajno skočio na drugoj stativi i gađao donji levi ugao, ali je lopta prošla pored stative.

42' Nova šansa za Partizan iz prekida. Vešović je napravio veliko grešku na desnoj strani i izgubio loptu, Kojić je dobio pas ispred kaznenog i sjajnom driblingom izbacio Krnetu, koji je morao da ga obori. Ovaj put šutirao je Jojić, ali preko živog zida, koji je 'ukrao' nekoliko koraka, i gola.

39' Gulan pravi novi faul u opasnoj zoni, na oko 35 metara iskosa sa desne strane. Milijaš loptu šanje ka Daudi u peterac, ali je Nigerijac je odlično čuvan. Partizan uzvraća preko Živkvića koji probija po levoj strani i osvaja korner. Ali nema pretnje po gol Bajkovića.

36' Zvezda brzo vraća kontrolu u svoje noge, Milijaš je veoma raspoložen za igru, pokušao je oštrim šutem i sa distance, ali je na sreću Stojkovića lopta za malo okrznula preču sa gurnje strane i završila u golautu. Iako ima loptu više u nogama, opao je ritam "crveno-belih".

32' Dobra prilika za Partizan, slobodan udarac na 25 metara. Međutim, Gulan očajno šutira i dobija samo korner. Malo je čudno da ovaj prekid nisu izveli Ninković ili Jojić, koji je u prošlom derbiju upravo iz slobodnog udarca doneo Partizanu pobedu u finišu meča.

29' Posle desetak minuta pogubljenosti na terenu Partizan se konačno konsoliduje i kreira konkretnu akciju. Ninković je sa leve strane pronašao Kojića blizu peterca, on je izbacio iz igre čuvara, ali je očajno šutirao preko gola.

27' Zvezda je ponovo bila blizu gola zahvaljujući protivniku. Na novi centaršut Milijaša loše je reagovao Jojić, ali na njegovu sreću lopta je otišla preko gola. Nakon kornera sa desne strane Krneta je bio na prvoj stativi, ali je bio neprecizan. Zvezda je koristi situaciju i kontroliše meč, Partizan ne uspeva da poveže redove već desetak minuta

25' Greška najiskusnijeg i jednog od najboljih igrača Partizana ove jeseni potpuno je poremetila igru "crno-belih" i unela dodatnu nervozu kod već nesigurnih Stankovića i Ostojića.

18' Goooooooooooooool! Zvezda vodi 1:0! Autogol Čudan autogol Milana Obradovića! Zvezda je povela zahvaljujući Partizanu. Milijaš je izveo odlično slobodan udarac, Stojković boksovao loptu koji je Ninković vratio glavom u peterac. Tamo nije bilo njegovih saigrača, Obradović je bio sam na petercu, i kada su svi očekivali rutinsku reakciju 36-godišnjeg štopera, on je sve zapanjio. Reagovao je na neopisiv način i glavom loptu ubacio u svoj gol.

16' Konačno je zapretio Partizan, i to veoma opasno. Kojić je dobio odličnu loptu na levoj strani, imao je mnogo prostora, ali ga je stigao čuvar i loptu izbacio u korner izblokiravši centaršut. Usledio je korner, loptu je Ninković glavom vratio na kazneni prostor, Živković je bio sam, primio je i dobro šutirao, ali nedovoljno snažno pa je Bajković odbrano lako. Bio je ovo prvi šut u okvir gola na meču.

12' I dalje dva tima nemaju rešenje u napadu, nije problem dobra odbrana dva tima, već nepovezana igra ofanzivaca.

8' Zvezda deluje za nijansu konkretnije od Partizana, još jednom je zapretila ubacivanjem lopte za Kasalice iza leđa Stankovića i Ostojića, ali nije bilo prave opasnosti za Stojković. U međuvremenu, Partizan je pokušao iz prekida, ali je Bajković lako pokupio loptu posle lošeg centaršuta.

3' Nema uzbuđenja u prvim minutima na Marakani, čak ni nekih konkretnih akcija, osim jednog dobroh pasa u kazneni Partizana, ali Kasalica nije stigao loptu.

Na severu se pojavio transparent "Prave vrednosti nisu na prodaju". Navijači Zvezde su očigledno protiv privatizacije.

18:00 Počeo je 145. večiti derbi, Zvezda je meč počela sa dva napadača, dok je Rašović odlučio za samo jednog, Kojića. Na terenu nema kapitena "crno-belih" Saše Ilića.

17:30 Pola sata do početka utakmice, tribine su već dobro popunjene, bar severni i južni deo, gde su dve suprotstavljene grupe Partizanovih navijača imale obračun bakljama, koji je brzo prekinut reakcijom žandarmerije.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

REKAPITULACIJA DERBIJA: Krv, vatra, suze i znoj (FOTO+VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Nov.2013, 14:00

Završen je još jedan večiti derbi.. Jedni tuguju, drugi se raduju, Zvezdi idu bodovi koji podgrevaju šampionske ambicije, Partizan je izgubio lepu prednost na tabeli.. A zapravo najveći gubitnici su oni istinski zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svetu. Svega je bilo na Marakani u subotu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.