OGLASIO SE KK CRVENA ZVEZDA: Ne stavljajte nas u isti koš

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2022, 11:47

OGLASIO SE KK CRVENA ZVEZDA: "Ne stavljajte nas u isti koš"

Imali su šta da kažu.

KK Crvena zvezda oglasio se saopštenjem, dan nakon što je ministar Siniša Mali izašao sa podacima koliko duguju "večiti" klubovi u fudbalu i košarci.

Prenosimo deo saopštenja.

- KK Crvena zvezda mts, koji je već dugi niz godina najtransparentniji klub i svoje finansijsko poslovanje je u više navrata do detalja dao na uvid javnosti, ovim saopštenjem (trećim na ovu temu, nakon februara i juna 2022.godine) želi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da do detalja pojasni svoju poziciju, kako nas kao klub ne bi stavljali u isti koš sa klubovima – poreskim dužnicima koji na ime neplaćenih poreza (i to u periodu koji je duži od jedne decenije) duguju građanima Republike Srbije milione i desetine miliona evra!

- KK Crvena zvezda mts želi da podseti javnost i sve poreske obveznike i građane naše zemlje, da je sve svoje poreske obaveze uredno izmirivala do 2021.godine kada je nastupila kriza izazvana pandemijom Kovid-19.

- Drugi razlog za naše neizmirivanje obaveza je pokušaj da održimo takmičarski nivo u ligama u kojima smo učestvovali (i predstavljali Republiku Srbiju i grad Beograd) dostojno standardu KK Crvena zvezda, paralelno sa saznanjima do kojih smo došli da neki drugi klubovi u našem okruženju sa identičnim takmičarskim ambicijama, duguju našoj državi ogromne sume za porez, i to u vremenskom periodu koji se meri ne godinama, već decenijama?!

- Konačno nakon objavljivanja svih podataka, vidimo i stepen licemerja onih koji su naš klub godinama zvali državnim bankomatom, a da su sa druge strane sa gotovo identičnim ulaganjima Republike Srbije dugovali (i duguju) višemilionske (u evrima) iznose za porez!

KK Crvena zvezda mts još jednom apeluje da svi (ali baš svi) klubovi treba da budu ravnopravni – ne samo zbog činjenice da su udruženja građana – i sa tretmanom na osnovu postignutih rezultata u domaćim i međunarodnim takmičenjima koja su od velikog značaja za državu Srbiju - čitavo saopštenje možete pročitati na sajtu kluba.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.