Novi Sad odustao, finale kupa u Beogradu

Izvor: Politika, 21.Apr.2012, 02:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad odustao, finale kupa u Beogradu

BEOGRAD – Finalna utakmica fudbalskog Kupa Srbije između Crvene zvezde i Borca iz Čačka, ipak će se igrati u Beogradu, a ne u Novom Sadu kako je ranije bilo predviđeno.

Nacionalni fudbalski savez (FSS) saopštio je da su grad Novi Sad i domaći superligaš Vojvodina uputili zahtev za promenu domaćinstva, pa će se finale, koje je zakazano za 16. maj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << igrati u prestonici.

Kao razlog za odustajanje od organizacije finala Vojvodina je navela da je grad Novi Sad predvideo rekonstrukciju stadiona Karađorđe, koja će početi 27. aprila.

„Pošto su rokovi rekonstrukcije vezani za početak kvalifikacija za UEFA takmičenja, nemamo uslove za pomeranje početka radova, tako da vas molimo da promenite domaćinstvo finalne utakmice Kupa Srbije. I pored naše velike želje da budemo dobri domaćini, budući radovi na rekonstrukciji stadiona su nam veliki prioritet, pa vas molimo da ovaj zahtev shvatite kao našu veliku želju da naš stadion dobije sve kvalitete koje zahtevaju UEFA takmičenja”, stoji, između ostalog, u dopisu Vojvodine, koji je potpisao generalni sekretar Radisav Rabrenović.

FSS je potvrdio da će na osnovu ovog dopisa reagovati najbrže moguće. U tom cilju biće zakazana hitna sednica Takmičarske komisije , na kojoj će biti analiziran zahtev Grada Novog Sada i FK Vojvodine.

Po održanju tog sastanka, uslediće i sednica Odbora za hitna pitanja FSS.

Tanjug

objavljeno: 20.04.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.