Izvor: Danas, 25.Okt.2015, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove greške odbrane, bodovi ostali u Lučanima

Prošla je tek polovina prvog dvokružnog dela šampionata, pre nego što se timovi podele na ekipe koje se bore za titulu i one koje pokušavaju da izbore opstanak, pa nakon prepolovljavanja bodova odigraju još sedam kola, ali već sada Crvena zvezda ima ogromnih 16 bodova viška u odnosu na Partizan, kao i 14 više od Borca. Za to su crveno-beli zaslužni sami sa 12 vezanih trijumfa, ali su im puno pomogli i iz “ >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << parnog valjka” koji se ove jeseni zaglavio previše puta, kao i sinoć kada je u Lučanima protiv Mladosti osvojio samo bod - 2:2 (1:0).

---------

Mladost - Partizan2:2 (1:0)Crno-beli u prvih desetak minuta nisu imali pravu ideju u napadu, imali su loptu ali ne i kreaciju, što su domaćini iskoristili i posle kontre poveli. Kitanovski je po desnom boku prvi stigao do dubinske lopte ispred Fabrisija, ubacio je u šesnaesterac iza štopera Partizana direktno do Lepojevića koji je šutirao, golman Živković uspeo jednom da odbrani, ali ne i drugi put jer se lopta vratila na nogu igraču Mladosti koji je bio nepogrešiv iz popravnog (11). Tek tada se trgao tim Ljubinka Drulovića, ali lopra nije htela u gol. Ni posle udarca Lukića koji nije uspeo da pogodi prazan okvir, ali ni kada je Petrović pogodio prečku.

Novu uspavanku sa kraja prvog dela prekinuo je Babović čim su se vratili sa odmora i doneo poravnanje. Subić je prošao po levoj strani i centrirao, Božinov udarcem glavom pogodio stativu, onda je bugarski internacionalac pokušao još jednom, ali je lopta nekako stigla do iskusnog veziste koji je plasirao preko svih u petercu i lobom doneo poravnanje na semaforu (48). Nastavio je Partizan potom sa napadima što mu se umalo nije osvetilo jer je jedan udarac Jovanovića okrznuo Živkovićevu stativu i izašao napolje. Zato je sa druge strane bio precizan Grbić. Babović je dubinskom loptom bio asistent a crnogorski internacionalac protrčao po desnom boku, nadmudrio čuvare i došao do gol aut linije, a onda maestralnim udarcem iz “mrtvog ugla” doneo potpun preokret (80).

Na nesreću gostiju, taj rezultat nije ostao na snazi do poslednjeg zvižduka sudije. Dobila je Mladost slobodan udarac u zoni šuta, ali se Gavrić nije odlučio na prebacivanje “živog zida”, već je sporom i preciznom loptom naciljao ugao koji je branio Živko Živković, a golman se našao u raskoraku i tako kumovao novom golu u svojoj mreži (89), onom koji je iz Lučana umesto tri doneo samo jedan bod.

Drulović: Nedopustiv pad koncentracije

- Kontrolisali smo igru, imali smo pet-šest šansi, bili nadmoćni. Žao mi je što nismo pobedili, po stvorenim prilikama smo to zaslužili. Dogodio nam se pad koncentracije kod drugog gola. Trebalo je da pobedimo. Napravili smo veliki broj šansi. Primili smo gol, ali uspeli smo ono što je najteže da preokrenemo rezultat. Imali smo kontrolu, ali primili smo čudan gol, ne smemo to sebi da dozvolimo - analizirao je novi remi svog tima Ljubinko Drulović.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.