Nova lekcija Zvezdi

Izvor: Politika, 07.Okt.2013, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova lekcija Zvezdi

U malom gradskom derbiju na Banovom brdu, pred više od 5.000 gledalaca: Čukarički – Crvena zvezda 2:0 (1:0), braća Srnić junaci meča. – Zvezdina igra ispod svakog nivoa

Počelo je baš onako kako su priželjkivali Čukaričani. Odmah nakon stvorenog pritiska na polovini protivnika usledila je brza i tečna akcija domaćeg tima. Brzonogi Slavoljub Srnić, inače fudbaler koji je ponikao u Crvenoj zvezdi, baš kao i njegov brat blizanac Dragoljub, krenuo je silovito >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << po levoj strani. Prevario indisponiranog Martinovića, pogledao gde se centarfor Stoiljković nalazi, uputio oštar šut, doduše, intervenisao je Omega, tek toliko da pomogne napadaču Čukaričkog, koji sa samo pet šest metara neodbranjivim i preciznim udarcem vara nemoćnog Bajkovića. Na semaforu je u tom momentu istekla tek 17. sekunda!

Nemoćna i tužna Crvena zvezda po ko zna koji put nije umela da iskoristi šansu koja joj se ukazala. Umesto da posle remija večitog pratioca Partizana još ozbiljnije priđe šampionu, Zvezda se tako reći vratila na početak. „Crveno-beli” su ponovo razočarali svoje navijače. Doduše, ovog puta nije bilo skidanja dresova, ali blamaža nije izostala.

Imala je i Crvena zvezda svoju priliku za izjednačenje i to već u 3. minutu. Ukazala joj se šansa da uzvrati istom merom i to brzo i efektno. Nakon sjajnog šuta Milijaša sa preko dvadeset metara golman Ristić je kratko intervenisao, lopta se odbila od njegovih grudi došla do Slovenca Pečnika, koji je sa samo pet metara pogodio prečku. Od tada kola kreću nizbrdo.

Zvezdina deca blizanci braća Srnić, Stojković kao i „Partizanovac” Brežančić nisu štedeli svoje noge, igrali su možda i najbolju igru ove jeseni. Toliko se u toj deci skupilo neke pozitivne energije da se činilo kao da lete po terenu.

Pokušali su Zvezdini napadači u par navrata da „prevare” sudiju Anđelkovića, simuliranjem u šesnaestercu domaćina, ali jednostavno arbitar koji je ovaj meč vodio veoma dobro, nije naseo na njihove provokacije.

Čukaričani su se u drugom poluvremenu opredelili na brze kontranapade, gde je uglavnom prednjačio Slavoljub Srnić, koji je u 71. minutu nakon sjajnog dodavanja Stoiljkovića slabo šutirao. Ipak, junak jučerašnjeg derbija stavio je u 75. minutu tačku. Kapiten Matić ga je sjajno uposlio, bacivši loptu u prazan prostor, usledio je trk Slavoljuba Srnića ka golu Bajkovića, snažan i precizan udarac za novo vođstvo, pobedu i tri boda. Ovim trijumfom Čukarički je na tabeli stao tik uz rame šampionu a Zvezda je u osam kola doživela čak tri poraza...

Stadion Čukaričkog na Banovom brdu. Gledalaca: više od 5.000. Sudija: Anđelković (Kačarevo). Strelci: Stoiljković u 1. i S. Srnić u 75. minutu.- Žuti kartoni: Lukas, Pavlović (Čukarički), Mrđa (Crvena zvezda).

Čukarički: Ristić 7, Lukas 8, D. Srnić 8, Todorović 7,5, Stoiljković 7,5, atić 7,5 (od 90. Krčmarević -), S. Srnić 8,5 od 83. Sekulić -), Pavlović 7,5, Stojković 7, Boljević 7, Brežančiž 7.

Crvena zvezda: Bajković 6,5, Mijailović 5,5, Dauda 5, Milijaš 6, Pečnik 5,5, Martinović– (od 17. Krneta 6), Vešović 5, Omega 5,5, Ninković 6 (od 81. Mirić -), Kovačević 7, Mrđa 6 (od 62. Kasalica -).

D. Todorović

objavljeno: 08.10.2013.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.