Ništa od Zvezde, srpski štoper završio kod Gatuza u jednoj od najčvršćih odbrana Evrope

Izvor: MozzartSport.com, 06.Feb.2017, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od Zvezde, srpski štoper završio kod Gatuza u jednoj od najčvršćih odbrana Evrope

Nekadašnji reprezentativac dogovorio ugovor na godinu i po dana

Bio je ponuđen Crvenoj zvezdi, hteo je da se vrati na Marakanu, ali od toga neće biti ništa. Srpski štoper Milan Milanović je otpao kao opcija za poslednju liniju Crvene zvezde u nastavku sezone. Karijeru nastavlja u italijanskom drugoligašu Pizi…

Menadžeri su nudili Milanovića crveno-belima, u klubu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su vagali da li da angažuju nekadašnjeg đaka koji je napustio Zvezdu iz omladinske škole pre nego što je dogurao do prvog tima, ali su odlučili da mu ne daju šansu za povratak. Visoki defanzivac je prethodnih šest meseci bio bez klupskog angažmana, otkako mu je letos istekao ugovor sa Palermom.

Milanović je jedan od mnogobrojnih talenata koji su kao omaldinci izabrali unosnije ponude iz inostranstva pre nastavka staža u seniorima Crvene zvezede. Kao 17-godišnjak je otišao u moskovsku Lokomotivu gde je igrao za B tim. Potom je 2011. prešao u Palermo koji ga je odmah prosledio na pozajmicu u Sijenu ali tamo nije odigrao nijedan meč. Tada je bio i mladi reprezentativac Srbije. Vratio se na Siciliju, tokom drugog dela sezone dobijao šansu na kašičicu, započeo i drugu sezonu u Palermu ali opet nije dobijao priliku i opet je pozajmljen.

Prešao je u tabor drugoligaša Vićence za koju je odigrao 13 mečeva do kraja sezone i potom se opet vratio u Palermo koji je ispao u Seriju B kada je i upoznao trenera Đenara Gatuza. U drugoligaškom karavanu je kod Gatuza dobijao veću šansu u timu da bi prethodne sezone bio standardan na pozajmici u drugoligašu Aksoliju. Međutim, povratka u Palermo nije bilo pošto je ugovor istekao. Pola godine je bio bez kluba, Zvezda je bila jedan od opcija, ali srpski šampion je na kraju odustao i Milanović je prihvatio ponudu drugoligašđa Pize.

Došao je na poziv Đenara Gatuza koji trenira Pizu, a u timu će biti sa zemljakom i nekadašnjim zaltnim Orlićem Petrom Golubovićem. Milanović će danas biti promovisan kao pojačanje, a dogovorio je saradnju na godinu i po dana. Očekuje se da debituje u prijateljskom meču protiv Tjanđina ili u prvenstvu narednog vikenda protiv Breše.

Inače, Piza je karakteristična kao jedan od timova na čijim utakmicama pada najmanje golova ove sezone u Evropi. Na 24 prvenstvena meča Gatuzov tim je dao samo 10 i primio samo 14 golova što ih ujedno čini i jednom od najčvršćih odbrana u Evropi.

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ozbiljno pojačanje za Evropu: Radnički doveo bivšeg napadača Zvezde!

Izvor: Telegraf.rs, 06.Feb.2017

..Radnički iz Niša nastavio je sa kreiranjem tima koji će napasti Evropu, pošto je na Čair stiglo još jedno zvučno pojačanje!..U pitanju je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Vojvodine Miloš Trifunović, saznaje Telegraf...Trifunović igra na poziciji napadača i dogovorio je saradnju sa Nišlijama...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.