Ništa ne bih menjao

Izvor: Politika, 08.Okt.2013, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa ne bih menjao

„U dresu državnog tima bilo je i lepih i teških trenutaka”, govori Dejan Stanković koji će se prekosutra u Novom Sadu oprostiti od reprezentacije

Prekosutra u Novom Sadu od dresa reprezentacije oprostiće se dugogodišnji kapiten Dejan Stanković (35), fudbaler milanskog Intera. Tog dana u susretu sa selekcijom Japana nekadašnji fudbaler Crvene zvezde zabeležiće 103. nastup čime će oboriti rekord >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Save Miloševića. Iako je najveći broj utakmica odigrao na ,,Marakani” igrom slučaja Stanković će se od dresa Srbije oprostiti u Novom Sadu i to protiv selekcije iz Azije.

– Jedva čekam utakmicu – govori Stanković. – Sve se u meni kuva, pomešane su emocije, valjda to tako mora. Sad kada se okrenem i pogledam šta sam sve doživeo u najdražem dresu, mogu slobodno da kažem da ništa ne bih menjao.

Stankoviće kaže da je u karijeri imao i lepih ali i teških trenutaka.

– Rado se sećam utakmica sa Hrvatskom, Rumunijom, BiH. Naravno, bilo je i teških momenata poput poraza od Jermenije, Azerbejdžana, težak poraz na Mundijalu u Nemačkoj 2006, ali sve je to život.

O protivniku protiv kojeg će se i definitivno oprostiti od dresa reprezentacije kaže:

– Japanci sa trenerom Zakeronijem igraju ozbiljan fudbal. Doneo im je mnogo. Iz Milana do Beograda sam putovao sa njihovim reprezentativcem Jutom Nagatomom koji mi je rekao da utakmicu u Novom Sadu smatraju velikom. Valjda je to stvar mentaliteta.

Na opasku da ga svi vide na nekom od rukovodećih mesta u srpskom fudbalu, Stanković odgovara:

– Još je rano da o tome govorimo. Sigurno je da neću otići u trenere.

D. Todorović

objavljeno: 09.10.2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.