Nišlije bacile FMP na kolena

Izvor: Studnel.com, 28.Nov.2015, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlije bacile FMP na kolena

Sjajan meč za Konstantin odigrali su Tasić (20p, 7sk, 7as) i Strahinja Stojačić (12p, 7sk, 5as), dok su se u filijali Crvene zvezde najviše istakli Čović (20p, 10as) i Apić (17p, 4sk).
U prvom poluvremenu domaća ekipa je dominirala, a gosti su jurili priključak. Igralo se brzo sa mnogo šuteva iza linije 6.75. Dobio je FMP prve dve četvrtine i na odmor otišao sa +6. Pokušavao je tim Klipe u prvom delu da potpuno slomi ekipu Konstantina, ali im to nije uspelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << i osvetilo im se na kraju meča.
Drugo poluvreme utakmice donelo je porast agresivnosti u odbrani kod Nišlija i timsku igru kojom su koš po koš držali priključak. Igrači Konstantina meč su prelomili na samom kraju. Na poene Čovića i Dobrića trojkom u lice odgovorio je Stojačić i nagovestio potpuni povratak niškog sastava. Lazarević, igrač domaćih, nastavio je reviju trojki, da bi poslednji minut doneo heroja meča. Danilo Tasić pogodio je za tri poena i prednost gostiju 74:76, a nakon toga zabeležio najbitniji defanzivni skok koji je omogućio povratak u Niš sa celim plenom.
Igrače Konstantina ova pobeda znatno je približila jednom od osnovnih ciljeva ove sezone, a to je učešće na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, na kom će biti domaćini.
Konstantin: Tasić (20p, 7sk, 7as), Stojačić (12p, 7sk, 5as), Đorđević (11p), Vitković (9p), Mladenović, Ostojić (4p), Savić (3p), Stojanović, Stanković, Gudžić (10p, 6sk), Veličković (6p), Babović.
FMP: Čović (20p, 10as), Ostojić, Apić (17p, 4sk), Jeković, Đoković (9p), Lazarević (13p, 9sk), Bursać, Dobrić (12p, 9sk), Šešlija, Radanov (1p), Kenić, Radovanović (2p).
Preostali mečevi desetog kola KLS: 
Subota
17.00 OKK Beograd – Vršac;
19.00 Napredak – Jagodina;
19.00 Tamiš – Smederevo;
19.30 Sloga – Spartak;
20.00 Vojvodina – Borac;
Nedelja
15.30 Beovuk – Mladost.

kosarkakonstantinkosarkaski klub konstantinsportfmp

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.