Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 15:25

Ninković u pohodu na treću titulu u Australiji

Nekadašnji fudbaler Čukaričkog, kijevskog Dinama, Evijana i Crvene zvezde sa Sidnejom brani trofej u finalu plej-ofa protiv Melburn Sitija

Još korak do snova. Još minimum 90 minuta drame do trofeja. Ko je najbolji tim u Australiji ove sezone? Odluka pada na Benkvest stadionu. Branilac trofeja Sidnej protiv izazivača, Melburn Sitija (nedelja, 10.30).

Sidnej, za koji već pet godina igra bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << reprezentativac Srbije, nekadašnji fudbaler Čukaričkog, Kijevskog Dinama, Evijana i Crvene zvezde, Miloš Ninković, prošle sezone je osvojio krunu posle penala protiv Perta. Zanimljivo, i prvi put, kada je srpski veteran stigao do trofeja najboljeg tima na najmanjem kontinentu, u sezoni 2016/2017, jedanaesterci su odlučivali, a popularni Nine je sa 11 metara kao poslednji izvođač doneo krunu svom timu.

Dve najbolje ekipa posle ligaškog dela sezone naći će se u meču za titulu. Igra se samo jedan meč, nema popravnog. Ukoliko ni posle 90 minuta ne bude bilo pobednika igraće se dva produžetka, a ako ni tada ne bude rešeno pitanje šampiona izvodiće se jedanaesterci. Posle nastavka sezone sve utakmice A lige Australije igraju se u Sidneju. Međutim, šampion ne igra na svom stadionu ovaj ključni meč sezone nego na objektu koji koristi gradski rival Vestern Sidnej.

Ninković je osvojao dve titule u Ukrajini sa Dinamom iz Kijeva, tri Kupa i četiri Superrkupa ove zemlje, sa Crvenom zvezdom je bio šampion Srbije u sezoni 2013/2014. Najbolji u Australiji je bio 2017. i 2019. godine. Smeši mu se treća titula u zemlji Kengura.

Iako je zakazio u 36. godinu života, bivši srpski reprezentativac je imao odličnu sezonu. Postigao je šest golova, imao tri asistencije na 25 utakmica. U polufinalu, Sidnej je pobedio Pert Glori sa 2:0 u reprizi prošlogodišnjeg finala, a naš as je postigao prvi gol za svoj tim. Istim rezultatom Melburn Siti je u polufinalu doigravanja bio bolji od Vestern Junajteda.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Finalni meč biće i obračun dvojice najboljih strelaca šampionata Australije. Najubojitiji golgeter je napadač tima iz Melburna Džejmi Meklaren. On je postigao ove sezone 23 gola, dva više od golgetera Sidneja Adama La Fondrea. Iskusni Englez je postigao drugi gol za svoj tim u polufinalnom meču plej-ofa protiv Perta. Osim Srbina i Engleza od stranaca je tu i Nemac Aleksander Baumjohan. On je ušao u nastavku susreta protiv Perta, kada je zamenio Ninkovića.

Ukoliko slave u finalu Sidnej će da postane najuspešniji tim na tlu ove zemlje sa pet titula, a tek drugi tim koji je uspeo da odbrani krunu od prethodne godine. Na kormilu tima je Stiv Korica. Za Melburn Siti ovo je prvo finale u istoriji. Sidnej je ovo šesti put da se nalazi u borbi za pehar u 15 godina profesionalne lige ove države.

Melburn je neporažen u nastavku sezone posle pandemije virusa korona. Trener Sitija je Francuz Erik Mombar, a od fudbalera sa inostranim pasošem tu su Francuz Florin Berenže, Urugvajac Adrijan Nikolas Luna, Englez Kreg Nun i Austrijanac Rihard Vindbihler.

Utakmice šampionata Australije obično su veoma efikasne, ali u četiri duela doigravanja ovog meseca, po dve utakmice baraža i polufinala, dolazio je tip 0-2. Ove sezone oba tima imaju po jednu pobedu u međusobnim susretima, i to na domaćem terenu. Melburn Siti je slavio sa 2:0, a Sidnej sa 2:1. Tradicija je na strani šampiona koji je dobio devet od poslednjih 11 utakmica protiv rivala u nedljnoj borbi za titulu. Poslednjih šest utakmica Sidneja završeni su tipom 2-3 gola.

AUSTRALIJA – FINALE PLEJ-OFA (JEDAN MEČ, SIDNEJ)

Nedelja

10.30: (2,50) Sidnej (3,10) Melburn Siti (2,80)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.