Ninković o Joviću: Bio sam i ja mlad

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 13:07

Ninković o Joviću: Bio sam i ja mlad

Bivši srpski reprezentativac Miloš Ninković istakao je da razume ponašanje mlađeg saigrača Luke Jovića, aktuelnog napadača Real Madrida.

Zajedno su igrali u Crvenoj zvezdi u sezoni 2013/2014 kada su vratili titulu na "Marakanu" posle šest sušnih godina.

Sadašnji član Sidneja poistovetio se sa Jovićem prisećejući se dana kada je i sam imao 19 godina.

"Njegov najveći problem nisu izdanja na terenu, nego van njega. Imao je mnogo problema. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Od povreda do druženja sa ljudima iz Srbije kada je virus buknuo. Bio sam i ja mlad, razumem ga. I ja sam potpisao za veliki klub kada sam imao 19 godina. Istina, ne toliki kao Real, ali Dinamo Kijev je najveći na prostoru Ukrajine i Rusije", rekao je Ninković za "Stats Perform news".

"A kada si mlad, član velikog kluba, imaš mnogo novca, teško je da ostaneš na zemlji. Želiš sve, da se družiš sa prijateljima. Ali video sam da Zidan želi da ga zadrži i sledeće sezone".

Imao je i savet za mladog napadača.

"Siguran sam da svi razumeju da je mlad i da će ga to proći. Ali i pored svega bi morao da bude obazriviji i ozbiljniji, jer je Real veliki klub i neće ga više čekati tri ili četiri godine. Mora da bude profesionalniji, ako želi da ostane u Madridu", istakao je Ninković.

Govorio je Ninković i o Sergeju Milinković-Saviću.

"On je neverovatan talenat. Verovatno je jedan od najboljih vezista u Italiji. Podseća me na Pogbu jer je dobar na lopti, visok, snažan, može da postigne gol izvan kaznenog prostora i dobar je u vazduhu", rekao je Ninković.

Pitali su ga da li bi SMS bio zvezda u nekom od klubova Premijer lige.

"Najvažnije je da bude tamo gde je srećan. Ako je srećan u Laciju, neka tamo i ostane. Ali ako želi drugačiji izazov, onda definitivno mora da ode. Priča se o PSŽ-u, Mančester junajtedu... Lično mislim da mu je potrebna promena sredine, jer je već četiri godine u Laciju. ove godine su se borili za 'Skudeto' i verovatno će sledeć sezone ponovo biti četvrti ili peti. Mislim da je Engleska idealna za njega", podvukao je iskusni srpski vezista.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.