Nikola Ivanović: Vrhunske dve sezone u Zvezdi

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 13:02

Nikola Ivanović: Vrhunske dve sezone u Zvezdi

Nikola Ivanović je sakupio dragoceno iskustvo u Crvenoj zvezdi i pomalo neočekivano je karijeru usmerio ka Rusiji.

Mnogi su očekivali drugačiji izbor u karijeri crnogorskog plejmejkera, međutim i sam kaže da mu je želja bila da igra u VTB ligi.

Posle dve sezone Ivanović je napustio tabor Crvene zvezde i potpisao za moskovski klub Rune.

Za dve sezone sa Beograđanima je osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pet trofeja, ali u finišu mandata nije previše igrao, jer su prednost imali Fakundo Kampaco, Luka Vildosa, Stefan Marković...

"Proveo sam vrhunske dve godine u Zvezdi, bilo je dosta uspeha i titula. Bilo mi je malo teže nakon povrede poslednje sezone, ali sam sa svima ostao u odličnim odnosima. To je bilo prelepo iskustvo za mene i moju porodicu. Negde u martu-aprilu sam pričao s trenerom Duškom Ivanovićem oko produžetka saradnje, kada su htjeli da ostave dosta domaćih igrača, ali su okolnosti bile takve da je najbolje rješenje bilo da odem. Uostalom, nakon 15 godina na Balkanu je vreme za nešto novo", kaže Ivanović u razgovoru za Vijesti.

Ovo će biti treći odlazak Ivanovića "preko grane".

U sezoni 2016/2017. je prvo igrao za atinski AEK, koji ga je potom pozajmio Orlandini, pre nego što se vratio u Budućnost i ključnom ulogom u osvajanju ABA lige ispisao istoriju.

"U Italiji sam igrao sasvim korektno, a za Grčku mi je tada možda bilo malo prerano. Sada sam drugačiji i igrač i čovek nego tad, imam mnogo više iskustva, a u Runi ću imati i znatno drugačiju ulogu. VTB ligu želim da igram već duži period, nadam se da će to biti uspešna priča".

U Moskvu će otputovati 3. avgusta, nakon utakmice za Crnu goru protiv Francuskom u Monpeljeu, a dva dana kasnije odradiće lekarske preglede.

"Pričao sam sa trenerom i sportskim direktorom, koji su mi objasnili šta se od mene očekuje. Runa je prvi put u VTB ligi i ima velike ambicije, želi da ostavi što bolji utisak, nadam se da ćemo u tome uspeti. Došao je trener koji je vodio neke od najvećih turskih ekipa, to je sigurno dokaz da žele velike stvari", zaključio je Ivanović, koji će biti deo crnogorske reprezentacije na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.