Izvor: Politika, 14.Avg.2011, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije vreme za Pešića

Bilo bi veliko iznenađenje ukoliko bi bivši selektor, ipak, prihvatio da bude trener Crvene zvezde Beograd. – Ekipa od sutra na Zlatiboru, Radivojević kapiten

Svetislav Pešić je poslednjih desetak godina jedan od najtraženijih trenera u Evropi, pa ne čudi i što novostvoreni klub Crvena zvezda Beograd, nastao spajanjem Crvene zvezde i FMP-a, pokušava da ga angažuje. Dobri odnosi predsednika kluba Nebojše >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Čovića s bivšim selektorom, koji nam je doneo poslednje dve zlatne medalje (evropsku 2001, svetsku 2002) svakako mnogo znače, ali oni koji mnogo dobro poznaju Pešića, kažu da bi bilo veliko iznenađenje kada bi se prihvatio ovog posla. U ovom trenutku...

Spajanjem igrača Zvezde i FMP-a nije dobijen tim koji bi mogao ozbiljnije da ugrozi čitavu deceniju neprikosnoveni Partizan, a do početka sezone je malo ostalo. Kako obezbediti pare za pojačanja? Gde naći dobre igrače koji bi pristali da igraju za toliko koliko je klub trenutno spreman da plati? Kakav bi „materijal“ Pešić mogao da dobije u ovom trenutku, i šta bi s njim mogao da uradi? Bio bi to preveliki rizik za njega. Nekoliko puta su ga nazivali čudotvorcem, poslednji put proletos kada je Valensiju „vratio iz mrtvih“, ali ni on nije svemoguć.

Proteklih nekoliko dana posećivao je treninge kluba, što je podgrejalo nadu navijača, ali on kaže da je svraćao samo da bi obišao prijatelje. Trenutno je u svom Pirotu, a Čović je najavio da će poslednji razgovor na tu temu s njim imati početkom ove nedelje. Čak i Čovićeva prekjučerašnja izjava, da „izgled tima isključivo zavisi o trenera“ svedoči zapravo o tome koliko su male šanse da ovaj iskusni stručnjak pristane. Jer, pitanje je da li među 19 košarkaša, koliko ih klub trenutno ima, postoji barem petorka po Pešićevom ukusu.

Dok ne stigne odgovor od trenera koji s pravom računa i na ozbiljne ponude nekih velikih evropskih klubova, ekipa će početi pripreme na Zlatiboru. Igrači će danas imati slobodan dan, a od sutra će trenirati na planini.

Trener Milivoje Lazić trenutno ima na raspolaganju15 košarkaša. To su kapiten Vuk Radivojević, Filip Čović, Aleksandar Cvetković, Nemanja Nedović, Andreja Milutinović, Ivan Smiljanić, Branko Lazić, Andrej Džaković, Svetozar Stamenković, Nikola Marković, Bojan Radetić, Bojan Subotić, Dragan Tubak, Mile Ilić i Nikola Vasić. U Beogradu ostaju Vladimir Ivelja i Peđa Stamenković, Uroš Nikolić će se priključiti ekipi čim se oporavi, dok je Sava Lešić s reprezentacijom Srbije na Univerzitetskim igrama u Kini.

-Konačno je sve završeno oko statusa kluba i više nema neizvesnosti. Sada svi mirno možemo da treniramo na Zlatiboru. Znamo da smo sada Zvezda i moćićemo maksimalno da se koncentrišemo na rad i na stvaranje jakog tima za novu sezonu – rekao je kapiten Vuk Radivojević koji je igrao i za Crvenu zvezdu i za FMP. – Postizanje dogovora Zvezde i FMP-a oko poslovno-tehničke saradnje dodatni je motiv da radimo još više. Treniramo žestoko, što se i očekuje od nas, jer 90 odsto tima čine mladi igrači koji samo tako mogu da napreduju. Početak lige, 8. oktobra, sada mi izgleda mnogo daleko, jer svi jedva čekamo da izađemo na teren.

Posle prekjučerašnje Skupštine KK Crvena zvezda Beograd, na kojoj je Nebojša Čović izabran za predsednika, a Živorad Anđelković za prvog čoveka skupštine, vodeći ljudi kluba su odgovarali na mnoga pitanja koja su uglavnom stizala od proverenih zvezdaša. Mnogi navijači su zbunjeni, nije im jasno da li je ovo ona njihova Crvena zvezda ili je to neka druga Crvena zvezda (Beograd). Nije im jasno mnogo toga.

Zato klub planira da održi još jednu pres-konferenciju na kojoj bi javnost mogla da dobije još neka objašnjenja.

A. Miletić

objavljeno: 14.08.2011
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čović: Sporazum sa FMP ne rešava dugovanja Zvezde

Izvor: Blic, 14.Avg.2011

Sporazum o strateškoj poslovno - tehničkoj saradnji između Crvene zvezde i FMP-a ne rešava dugovanja Zvezde, već treba da joj pomogne da održi ime, brend i spotske aktivnosti, izjavio je novoimenovani predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović...Između Crvene uvezde...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.