Nelson hvali Zvezdinu zlatnu koku: Mali Gudurić nam je zadao probleme!

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jan.2016, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nelson hvali Zvezdinu zlatnu koku: Mali Gudurić nam je zadao probleme!

"Sve je moguće da se dogodi i svi imaju mogućnost da prođu dalje. Ali, ovom pobedom sebi su igrači Zvezde dali veliki prostor i šansu", rekao je nekadašnji organizator igre

Demarkus Nelson se vratio u svoj Pionir kao protivnik po drugi put u karijeri otkako je otišao iz Crvene zvezde i ponovo se kući vraća sa porazom. Prošle godine Panatinaikos, ove Unikaha, s tim što je najsvežiji trijumf crveno-belih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << daleko važniji, jer je timu Dejana Radonjića otvorio put ka četvrtfinalu Evrolige, a što je još važnije - poništeni su porazi iz prva dva kola. Bilo je emocija u rečima Zvezdinog Admirala, ali je na kraju ipak podvukao da je bolji tim pobedio.

"Bilo je izuzetno lepo vratiti se u Pionir, u Beograd. Ovo je posebno mesto za igru, a navijači su bili izuzetno, izuzetno glasni. Bila je dobra utakmica, ali Zvezda je igrala mnogo bolje. Energiju su izvukli iz huka navijača i tako hranili samopouzdanje do samog kraja. Iskoristili su naše greške i slavili zasluženo", rekao je Nelson posle utakmice.

Jedan od junaka Zvezdine pobede bio je mladi Marko Gudurić, koji je po Nelsonovim rečima izgledao izuzetno moćno na parketu.

"Bio je jak, pun samopouzdanja... Izgledao je mnogo dobro, agresivno, spremno, a nama je zadao velike probleme. Mali je dobar".

Pitanje koje se automatski otvorilo posle druge vezane pobede u Top 16 fazi - može li Crvena zvezda u četvrtfinale?

"Pazite, još je rano za takve priče, ali sada je sve otvoreno. Sve je moguće da se dogodi i svi imaju mogućnost da prođu dalje. Ali, ovom pobedom sebi su dali veliki prostor i šansu. Ali, ima još dosta da se igra, a za njihovo dobro je da ostanu ovako smireni i stabilni, da igraju dobro i konstantno. A i mi takođe. Moramo da se podignemo i priviknemo na nove uslove i da ispravimo neke greške koje smo pravili".

Unikaha je u samom finišu meča imala priliku da se rezultatski priključi, možda čak i preokrene rezultat, ali onda se dogodio potop...

"Da, imali smo šansu i nismo je iskoristili. Zvezda je igrala u momentumu i na navijačku energiju, Marko Simonović i Branko Lazić su počeli da pogađaju trojke onda kada se rezultat lomio... Pogađali su brzo i efikasno", zaključio je Nelson.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.