Nelson: Poslednji napad za Šilba

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nelson: Poslednji napad za Šilba

Plejmejker Crvene zvezde Telekom DeMarkus Nelson rekao je da je poslednji napad trebalo da ide na Blejka Šilba, te da je šansa propuštena minut i po pre kraja.

Zvezda je poražena od Makabija 78:76 u meču 7. kola Evrolige, nakon što je nadoknadila deficit od 18 poena.

Crveno-beli su imali 15-ak sekundi na polakoša zaostatka da stignu do pobede, ali je Nelson okliznuo u reketu i prilika je propala. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Plan je bio da damo loptu Blejku (Šilbu) da igra jedan na jedan. Ali bio je pritisak na njemu, pa je lopta došla do mene. Teren je bio otvoren, znao sam da imam vremena da dođem do koša. Kada sam prišao pola terena usporio sam kako bi video mogu li da pronađem Blejka, ali nisam uspeo. Pokušao sam da odigram do kraja, bilo je malo kontakta, ali nije bilo faula", rekao je Nelson.

Amerikanac smatra da je tim propustio šansu minut i po pre kraja, kada je on izgubio loptu u kontranapadu za izjednačenje.

"Mislim da je utakmicu rešio napad minut i po pre kraja, kada sam bio u kontri jedan na jedan, ali sam stao na nogu rivalu i izgubio ravnotežu. Tada bismo izjednačili rezultat, a imali smo momentum sa 3,4 koša u nizu. Imamo kvalitet i veliki karatker. Nama je problem igranje na najvišem nivou 40 minuta. Možemo da igramo 28-32 minuta, ali protiv timova u našoj teškoj grupi mora da se igra 40 da bi se pobedilo. Nije dovoljno samo 35", rekao je Nelson.

Zvezda je drugi put na svom parketu uspela da nadoknadi veliki zaostatak, ali ponovo nije uspela da pobedi rivala u Pioniru.

"Teška utakmica, ali ovo dobijete kada igrate u Evroligi. Oni su sjajan tim koji je uvek dobar u Evropi. Bilo nam je teško da zaustavimo njihove visoke igrače. Menjali su odbranu, igrali zonu, pa odbranu na čoveka, pa udvajali. To nam je pravilo problema na šutu. Tokom drugog i trećeg perioda dali smo skoro 30 poena u četvrtini, to je bio skoro nemoguć povratak. Nekako smo se vratili u četvrtom periodu", objasnio je Amerikanac.

Zvezda ima skor 2-5 u grupi D, a u sledećem kolu gostuje direktnom rivalu u borbi za Top 16 fazu Panatinaikosu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.