Nedeljković za B92.net: Prvo da ostavim trag u Zvezdi

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 09:01

Nedeljković za B92.net: Prvo da ostavim trag u Zvezdi

Fudbaler Crvene zvezde Kosta Nedeljković je u intervjuu za B92.net kazao da bi pre odlaska iz kluba najpre želeo da ostavi neki trag.

Nedeljković, koji se ove sezone afirmisao u prvom timu šampiona Srbije, dete je tima iz Ljutice Bogdana.

Zapravo, jedan je od najvećih dobitaka Zvezde iz prvog dela sezone, koji nije prošao baš najbolje.

Crveno-beli su bili poslednji u grupi Lige šampiona, dok je jesenju titulu uzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan, nakon pobede u derbiju (2:1).

Na početku razgovora sa Nedeljkovićem, osvrnuli smo se na njegove početke u klubu za koji je oduvek navijao.

"Sećam se dolaska na Marakanu. Cela moja porodica navija za Crvenu zvezdu, a ljubav sam gradio uz brata koji je uvek bio uz mene. Sećam se prvih utakmica u mlađim kategorijama, trenera turnira. Iz sezone u sezonu sam napredovao, išao stepenik po stepenik da bih na kraju uspeo da ostvarim najveći san i zaigram za prvi tim", rekao je Nedeljković u intervjuu za "B92.net".

Nedeljković je zvanični debi u crveno-belom dresu imao početkom avgusta protiv Napretka, kada je na terenu proveo pola sata.

"Nema tih reči kojima bih mogao da opišem taj osećaj. Znao sam da ću kad tad debitovati i željno sam čekao trenutak da zakoračim na travu Marakane. Uz mene su bili Šljivić i Lučić, kao i Mijatović koji je već jednu sezonu igrao u prvom timu. Bodrili smo jedni druge."

Kosta je svojim partijama i zalaganjem uspeo da se izbori za mesto startera u postavi Zvezde.

"Naučen sam da se nosim sa pritiskom tokom godina provedenih u Omladinskoj školi. Samim tim kao Zvezdino dete volim kada su na nama očekivanja, to me dodatno motiviše."

Dugo u Srbiji nema klasičnog desnog beka na kojeg bi mogla da se osloni i reprezentacija. Nedeljkovića smo pitali zašto je ta pozicija deficitarna.

"Već sam dugo član reprezentacije Srbije, na šta sam izuzetno ponosan, jer predstavljam zemlju u kojoj sam rođen. Nadam se da ću zaigrati i za A selekciju. Na poziciji desnog beka ima dosta dobrih igrača, ali smatram da nije adekvatno da ja odgovorim na to pitanje, s obzirom da sam tek na početku karijere."

Nedeljković nije oduvek igrao desnog beka – bio je nešto ofanzivniji kao klinac.

"Prvo sam počeo kao desno krilo, ali sam brzo prekomandovan u defanzivnu liniju. U modernom fudbalu od bekova se traži da idu visoko gore, što nas čini veoma ofanzivnim. To mi svakako prija, naročito što mogu da pomognem ekipi u oba smera igre. Bekovi odavno više nisu orijentisani samo na to da sačuvaju svoj gol."

Nedeljković nije želeo da govori o ličnim kvalitetima i nedostacima na kojima bi trebalo da poradi.

"Ne volim da govorim mnogo o sebi. Timski sam igrač, stavljam ekipu uvek ispred sebe. Uočavam da mogu da budem još bolji i zato koristim svaki trening i minut na terenu da napredujem."

Kosta kaže da nema uzore, idole, mada ipak izdvaja neke pojedince koji su ranije nosili dres Zvezde.

"Nemam uzore niti idole. Navijač sam Zvezde od malena, pa sam voleo mnoge igrače poput Baste, Ninkovića, Lazovića… U inostranstvu nemam omiljenog igrača, ali pratim strane lige."

Nedeljković je odigrao i četiri meča u Ligi šampiona, a protiv Mančester sitija u Beogradu (2:3) bio je blizu pogotka.

"Pored iskustva video sam da mogu da pariram najvećima, ali i sa druge strane da ima još prostora za napredak. Mančester siti, Lajpcig i Jang Bojs imaju brze krilne igrače i bilo mi je izazovno da igram protiv njih. Međutim, nisam se plašio ni u jednom trenutku. Mančester Siti je trenutno najbolji tim na svetu, to svi ističu, sigurno za nas na terenu najveći rival protiv kojeg smo igrali ove sezone u Ligi šampiona."

Polusezona u kojoj je zaigrao za prvi tim donela je i nezaboravne momente.

"Pamtim mnogo događaja, ali izdvojio bih debi na Marakani protiv Napretka, potom ulazak na teren protiv Lajpciga i stativu koju sam pogodio. Puna Marakana protiv Mančester sitija i himna Lige šampiona, naravno i trenutak kada mi je malo nedostajalo da postignem gol aktuelnom šampionu Evrope."

Samo nekoliko meseci igranja za Zvezdu bilo je dovoljno da evropski klubovi krenu da kucaju na vrata “Marakane”, međutim, Nedeljković je nedavno potpisao novi ugovor do 2027. i čini se da bar do leta neće odlaziti iz kluba.

"Prvo bih želeo da ostavim trag u Crvenoj zvezdi. Premijer liga je u ovom trenutku najbolji šampionat na svetu, pored njih i nemačka Bundesliga", zaključio je Nedeljković.

Nedeljković je do sada odigrao 18 utakmica za Zvezdu i zabeležio dve asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.