Izvor: Luftika.rs, 24.Apr.2021, 20:07

Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao: Aufiderzen 30 godina posle

Tog dana pre tačno 30 godina nebo se otvorilo nad “Marakanom” i stadion je eksplodirao!
Igrali su Crvena zvezda i Bajern iz Minhena, a drama je trajala sve do poslednjeg sudijskog zvižduka. Pošto je fenomenalna kontra donela prednost Crvenoj zvezdi u prvom meču domaćinu je i remi bio dovoljan da se san o osvajanju najbitnijeg pehara nastavi.
I nastavio se! Sve je počelo sjajno pošto je Siniša Mihajlović >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << postigao gol u 24. minutu i doneo, delovalo je nedostižnu, prednost Zvezdi. Ipak, Nemci k’o Nemci, nisu odustajali pa su tako jednim “blickrigom” došli do prednosti.
Prvo je iskusni Klaus Augentaler dao gol u 61. minutu, da bi pet minuta kasnije prednost Bavarcima doneo Manfred Bender. Opet je sve bilo na nuli, a kapiten tima Augentaler nije ni sanjao da će mu ovo biti najgori meč u karijeri.
Igrao se 90. minut kada je još jednom lopta došla do Siniše Mihajlovića, a on je centrirao. Nije lopta stigla do Pančeva, ali nije ni morala – na samom isteku vremena kapiten Bajerna je nesrećno odbio loptu u svoj gol! Crvena zvezda je bila u finalu!

A ono o čemu se malo zna je da je kasnije priznao da je posle tog meča rešio da završi karijeru, ali da krivicu za gol ne svaljuje na sebe već na kolegu Rajmonda Aumana, tadašnjeg golmana Bajerna. Takođe je tada podsetio i na detalj koji mnogi zaboravljaju, prečku koju je napadač Bajerna Roland Volfart pogodio pred sam kraj meča i tako propustio da reši meč!
“To je 99 odsto bila njegova greška. On je to i znao, bio je dovoljno samokritičan. Bilo je to gorko ispadanje, vodili smo 2:1 i pet minuta pre kraja je Roland Volfart pogodio stativu, a gol bi nas vodio dalje. I onda nas u nadoknadi vremena zadesi takva nesreća.
Ali posle se o svemu tome nije više pričalo već je tema postalo nešto drugo: za vikend smo imali neku prijateljsku utakmicu i tu me je trener Jup Hajnkes optužio da sam bez njegovog znanja održao tajni sastanak sa igračima pre nego što smo odleteli za Beograd”, otkrio je nedavno u intervjuu za Dojče Vele Augentaler a prenosi MONDO.
Uvereni smo da ne postoji fudbalskog navijača u Srbiji koji ne zna sve o tom meču. Za zvezdaše da ne pričamo, oni su verovatno na desetine puta odgledali snimak kultne beogradske utakmice i autogola Klausa Augentalera. Čak i ako su rođeni posle svega toga.
Tačno 30. godina kasnije na internetu se pojavio jedan sasvim novi, drugačiji snimak sa te utakmice. Snimljen kamerom sa tribina.
Pozivamo vas da se prisetite (ili prvi put pogledate) kako je izgledalo posle svakog od četiri gola u čudesnoj utakmici okončanoj rezultatom 2:2. Vidite kako je sve izgledalo sa istočne tribine našeg najvećeg stadiona, počev od samog meča, pa sve do poslednjeg sudijskog zvižduka i uletanja navijača na teren, pišu na portalu maxbet.rs.

 
 
Detalji hapšenja Velje Nevolje: “A bio sam vam dobar kad sam zakopavao oružje u Jajincima!”

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.