Ne pretimo Cedeviti

Izvor: Glas javnosti, 13.Okt.2012, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne pretimo Cedeviti

Košarkaši Crvene zvezde Beograd u nedelju od 17 časova u Zagrebu gostuje Cedeviti u okviru četvrtog kola regionalne ABA lige.

Cedevita je pred početak regionalnog takmičenja proglašena favoritom za titulu, što je delimično i opravdala sa dve pobede i jednim porazom u dosadašnjem delu. ’Crveno-beli’ su, s druge strane, razočaravajuće ušli u sezonu, porazima od Splita i Zadra, ali su u trećem kolu, na debiju Vlade Vukoičića na klupi, bili ubedljivi protiv Olimpije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
„Ono što smo pričali za duel protiv Olimpije u jednom delu važi i za meč sa Cedevitom. Moramo da razmišljamo o našoj igri, našim korekcijama i principima koje smo postavili i jednim delom usvojili. To će biti naš prioritet. Nije tajna da Cedevita ima tim za visok plasman, da imaju najviše ambicije, da su debitanti u Evroligi gde takođe žele da budu konkurentni. S obzirom da se igra u Zagrebu ne mogu da kažem da smo favorita, jer nemamo osnova da pretimo. Ali, ne postoji nijedan razlog da se predamo, da idemo sa unepred podignutom belom zastavom i da ne verujemo da možemo da pobedimo. Da će nam biti lako, neće, to svi znamo, svesni smo toga i spremni za izazov koji nas očekuje. Ako jedan deo kvalitetnog treninga i atmosfere koji imamo poslednjih dana uspemo da prenesemo na teren u Zagrebu možemo da se nadamo dobrom rezultatu“, rekao je Vukoičić.

U poslednjih sedam dana Cedevita je vezala dva poraza, pošto je prvo pomalo neočekivano poražena od Splita, a potom i od Žalgirisa u Kaunasu na otvaranju ovesezonskog takmičenja u Evroligi.

„Ne bih svrstavao evroligaške mečeve sa ostalim utakmicama. Istina je da se sve utakmice broje, ali činjenica je da je Evroliga tvrd orah i veliki zalogaj. Ne mogu da kažem da je Cedevita išla u Litvaniju da izgubi meč, ali mislim da su svi u taboru Zagrepčana bili svesni da će tamo teško napraviti iznenađenje. Kaunas košarkaški grad, publika odlično poznaje igru i živi za košarku, pa je to veoma teško gostovanje. A to što je razlika bila veća je posledica činjenice da kada se Žalgiris odlepio stekao sam utisak da su oba tima pomalo kombinovala, jer je pitanje pobednika bilo rešeno“, rekao je Vukoičić.

„Sa druge strane, utakmica iz Splita je sigurno u glavama igračima Cedevite i oni će sigurno učiniti sve da u nedelju trijumfuju kako ne bi vezali još jedan poraz. Mi ne treba da se previše osvrćemo na to, već da se pridržavamo našeg plana i pokažemo još odlučniju i borbeniju igru nego u duelu sa Olimpijom“.

U odnosu na prethodna tri meča biće malih promena u sastavu s obzirom da će umesto Filipa Čovića u timu biti Branko Lazić, koji se oporavio od povrede stopala.

„Lazić se vratio u treniažni proces. Sa kakvom ulogom i koliko minutažom će biti u Zagrebu teško je reći u ovom trenutku. Imaćemo još nekoliko treninga pa će situacija biti malo jasnija“, istakao je Vukoičić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

ABA: Zvezda gostuje Cedeviti

Izvor: B92, 13.Okt.2012

Košarkaši Crvene zvezde Diva gostuju zagrebačkoj Cedeviti, u meču četvrtog kola regionalne ABA lige..."Crveno-beli" su u prošlom kolu ostvarili prvu pobedu u sezoni i najavili bolju formu, a koliko zaista može da se očekuje od tima Vlade Vukoičića videćemo u nedelju...Zvezda gostuje jednom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.