Izvor: RTS, 05.Feb.2023, 22:46

Navijači Crvene Zvezde u Rimu napali navijače Rome

Dva lica su povređena u pljački ispred stadiona "Olimpiko" u Rimu po završetku utakmice Roma - Empoli. Italijanska štampa navodi da se radi o napadu organizovanom od strane srpskih navijača koji su došli u Rim nakon poraza Crvene Zvezde od Olimpije u košarkaškoj utakmici u Milanu.
Korijere dela Sera piše da su srpski "ultrasi" opkolili vozilo sa navijačima Rome u kome se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nalazio materijal jedne od istorijskih navijačkih grupa crveno-žutih Fedajn.

Navijači su odneli natpise, šalove i ostali materijal, a zatim su pobegli u obližnje ulice.
Policija analizira snimke kako javnih, tako i privatnih kamera. Policija smatra, iako se radi samo o pretpostavci, da se radi o osveti zbog sukoba između navijača Rome i Napolija na autoputu A1 u provinciji Areco jer su navijači Napolija pobratimi sa navijačima Crvene Zvezde od 2018. godine.
Po svedocima napadači su bili obučeni u crno.
Mediji navode i da su samo pre nekoliko sedmica u toku derbija u Beogradu, navijači Partizana isprovocirali navijače Crvene Zvezde izlažući natpise na napuljskom dijalektu.
Istraga incidenta u Rimu je u toku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.