Naredne dve nedelje su ključne za Zvezdu

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 10:08

Naredne dve nedelje su ključne za Zvezdu

Fudbaleri Crvene zvezde odigraće u naredna tri kola Superlige tri najvažnija meča za epilog šampionske trke.

Biće prvak na teškom iskušenju jer su mu rivali ekipe koje nije uspeo da pobedi u prvom delu sezone. Prvi naredni protivnik je Čukarički na Marakani, potom sledi gostovanje TSC-u, a onda i derbi sa Partizanom.

Jasno je da rezultati ovih utakmica mogu bitno uticati na tok sezone za aktuelnog prvaka i na njegove težnje da odbrani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << titulu.

Vrlo interesantna biće prva naredna prepreka.

Tim sa Banovog Brda jesenas je naneo poraz Zvezdi 2:1 na svom terenu i ogolio sve mane ekipe koju je tada vodio Barak Bahar. Pokazali su "Brđani" da mogu što mnogi drugi ne mogu - da pobede najveće.

U međuvremenu, oba tima su prošla vrlo sličan put do novog međusobnog duela. Oba tima su razočarala u Evropi, i jedni i drugi su promenili trenere, Bahara je zamenio Milojević, Igora Matića Gordan Petrić na Brdu, a desile su se i značajne igračke promene u oba tabora.

Ona najznačajnija je dolazak Milana Pavkova, nekadašnjeg golgetera Zvezde, u redove Čukaričkog.

Pavkov bi mogao da bude i najveća pretnja po gol svog bivšeg tima u subotu na Marakani, s obzirom na to da se oseća spremnim da igra meč jakog intenziteta iako je dugo bez takmičarske utakmice.

Čukarički pritom čeka meč sa Zvezdom u dobrom raspoloženju, osokoljen posle tri vezane pobede u Superligi.

Još teži posao Milojevićev tim čeka narednog vikenda na terenu ekipe koja ne zna za poraze od "večitih" ove sezone - zvanično drugog najboljeg tima u Srbiji, TSC-a.

Tim Žarka Lazetića jesenas je na Marakani u završnici utakmice došao do boda sa šampionom (1:1), i to tako što je Đakovac šokirao crveno-bele i usporio ih šampionskoj trci.

TSC je tim sa najmanje poraza ove sezone u Superligi - samo dva puta je izgubio.

Možda je i ohrabrujuće po zvezdu činjenica da je oba poraza viceprvak pretrpeo na svom terenu (Spartak, Vojvodina).

Još se prepričava rapsodija ekipe iz Bačke Topole u Humskoj protiv Partizana (4:0) i čas fudbala kakav dugo neki tim nije držao crno-belima na njegovom terenu.

Sve to je TSC u stanju da ponavlja iz meča u meč, a duel sa Zvezdom biće baš ono što je potrebno Lazetićevom timu da potvrdi reputaciju koju nosi sa sobom već duže vreme - da su postali važan faktor u srpskom fudbalu.

Od ishoda mečeva sa Čukaričkim i TSC-om, naravno, zavisiće u kakvom će raspoloženju i bodovnim bilansom Zvezda čekati, za mnoge, meč sezone sa Partizanom.

Derbi, drugi u aktuelnom šampionatu, na programu je 9. marta na našem najvećem stadionu. Tada će Zvezda imati priliku da se revanšira najvećem rivalu za bolan poraz u Humskoj zimus i eventualno ga preskoči u šampionskoj trci.

Zvezda će duelom sa večitim rivalom staviti tačku na dvonedeljnu mini-seriju najtežih izazova u prolećnom delu sezone i zatvoriti krug igranja utakmica protiv najbolje plasianih timova na tabeli.

U kakvoj formi sva četiri tima čekaju ove međusobne duele svedoči činjenica da su sva četiri kluba imala maksimalan učinak u prve dve utakmice prolećnog dela šampionata.

Ono najbolje što srpski fudbal trenutno desiće se u naredne dve nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DA LI ĆE PAVKOV IGRATI PROTIV ZVEZDE? Prepreke su sklonjene

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024

Meč je na programu u subotu...Nije poznato da li će fudbaler Čukaričkog Milan Pavkov igrati protiv Crvene zvezde,- Dobio je sertifikat da može zvanično da nastupa za novi klub, ap je na stručnom štabu da odluči da li će nastupiti...Poslednjeg dana prelaznog roka iskusni golgeter pojačao je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.