Najdoski: Voleo bih da Srbija i Hrvatska budu hit Mundijala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2018, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najdoski: Voleo bih da Srbija i Hrvatska budu hit Mundijala

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Ilija Najdoski, član čuvene šampionske generacije iz 1991. godine, izjavio je da Srbija i Hrvatska mogu svakom da pariraju na Mundijalu i da bi voleo da nekadašnji zemljaci budu iznenađenje u Rusiji.

"Pre svega bitno je da igraju dobar fudbal. Dalje, po mom mišljenju, najvažnije će biti da zadrže dobru atmosferu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokažu pravo drugarstvo. Mi Balkanci smo poznati da na velikim takmičenjima kad treba da se pomažemo napravimo kiks. Ali, ako harmonija u ekipi bude na visokom nivou mislim da i Srbija i Hrvatska mogu da igraju protiv svake selekcije na ovom prvenstvu", rekao je Najdoski novinarima na Zlatiboru gde boravi na Kupu prijateljstva.

On nije hteo da prognozira ko će biti novi svetski prvak, ali je istakao da veruje da može da se dogodi neko iznenađenje.

"Ipak, Brazil je svakako među favoritima jer ima veliki kvalitet. Španija može da napravi dobar rezultat, ali najviše bih voleo kada bi Srbija i Hrvatska napravile iznenađenje", zaključio je Najdoski.

Ljubimac Zvezdinih navijača 27 godina posle osvajanja evropske i svetske titule ističe da tek sa ove distance shvata kakvi su to uspesi bili.

"Iskreno da vam kažem, posle tih uspeha u Bariju i Tokiju niko od nas igrača nije ni bio svestan šta smo postigli. Tek sada, sa ove distance, posle 27 godina shvatamo kakav smo rezultat ostvarili i koliki je to uspeh za svakog fudbalera.

On je ocenio da je Zvezdina zadnja linija minule sezone igrala veoma dobro i da je velika šteta što nije eliminisan CSKA iz Moskve u Ligi Evrope, jer se to objektivno moglo.

Najdoski, koji je trenutno sa Vardarom na Zlatiboru, iskoristio je priliku da pohvali organizaciju takmičenja.

"Dugo nisam bio na Zlatiboru i moram da priznam da je ovde zaista prelepo. Kup prijateljstva je okupio najbolje ekipe, turnir je veoma kvalitetan, a ono što već sada mogu da konstatujem je da je organizacija odlična. Lepo bi bilo da se regionalna liga realizuje, to se može zaključiti i na osnovu onoga što se vidi i na ovom turniru, ali po mom mišljenju još smo daleko od toga", zaključio je Najdoski, koji je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 11 utakmica, a potom još 10 za Makedoniju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najdoski: Harmonija Srbiju i Hrvatsku vodi daleko

Izvor: Mondo, 06.Jun.2018

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Crvene zvezde osvrnuo se i na sjajno izdanje bivšeg kluba u Evropi....Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Ilija Najdoski rekao je da je velika šteta što crveno-beli u nedavno završenoj sezoni nisu eliminisali CSKA, jer su imali kvalitet za to..."Zvezda je...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.