Najbolji pod pritiskom

Izvor: RTS, 24.Apr.2013, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji pod pritiskom

Duel Zvezde i Radničkog, meč koji donosi plasman u Evroligu. "Crveno-beli" pod pritiskom nakon smene trenera i serije loših rezultata. Kragujevčani već ostvarili cilj, ali se neće zaustaviti na tome. U četvrtak od 17 sati u prvom meču polufinala na završnom turniru.

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Igor Rakočević rekao je da ekipa oseća pritisak uoči polufinala sa Radničkim na završnom turniru Jadranske lige, jer taj meč donosi plasman u Evroligu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali je dodao da beogradski tim ima igrače koji znaju da se nose sa tim situacijama.

"Pritisak uvek postoji, pogotovo kada meč znači prolaz u Evroligu. Ipak, imamo u ekipi igrače koji su osvajali trofeje. Neki znaju najbolje da odigraju kada su pod pritiskom, možda to baš bude i prednost sutra", kazao je Rakočević na konferenciji za novinare u Laktašima.

Crveno-beli će sutra od 17 sati igrati sa kragujevačkim Radničkim u prvom meču polufinala na završnom turniru.

"Jako smo uzbuđeni, sa velikim očekivanjima ulazimo u meč. Nismo u najboljem momentu, kao ni Radnički, ali to su stvari koje se ne menjaju preko noći. Nadam se da ćemo ipak ostvariti cilj, plasman u Evroligu. Dobro smo se spremali, nadam se da ćemo uz pomoć navijača imati dobru šansu. Radnički je odlična ekipa, sa dobrim rezultatima ove sezone", naveo je Rakočević.

Crveno-beli su nedavno promenili trenera, pošto je Vladu Vukoičića zamenio Dejan Radonjić.

"Svestan sam da nismo u idealnom trenutku, poslednji mečevi su to i pokazali. Spremali smo se proteklih dana sa željom da savladamo Radnički i dođemo do finala. Radnički je kvalitetan tim, igrao je sjajno ove sezone, nadam se da ćemo otići korak dalje i plasirati se u finale", poručio je Radonjić.

Strateg Radničkog Miroslav Nikolić kazao je da je njegov tim ostvario prvi cilj, a to je plasman u Evropu, ali da se neće zaustaviti na tome.

"Ovde smo već ostvarili zacrtani cilj, a to je ulazak u Evropu. Imamo problema što se tiče hale i uslova za Evroligu, ali uvek se desi neko iznenađenje. I mi i Igokea imamo dobre timove. Pokazali smo da možemo da igramo sa Zvezdom. Oni su promenili trenera, verovatno će promeniti i stil igre. Radonjića znam još iz Podgorice. Očekujem od igrača da izginu na utakmici, odlučivaće nijanse. Ja sam optimista, ali verujem u igrače. Zvezda ima jače centre, ali mi imamo bolje bekove i spoljnu liniju koja će odlučivati", istakao je Nikolić.

Košarkaš Radničkog Stefan Sinovec rekao je da je optimista po pitanju plasmana u finale.

"Mi smo u sezonu ušli sa ciljem da obezbedimo Evropu, dobrim igrama zaslužili treće mesto i F4, gde nas 40 minuta deli od velikog uspeha i plasmana u Evroligu. Ove sezone četiri puta smo igrali sa Zvezdom, u poslednjem meču izgubili na jednu loptu. Dobrom igrom tokom celog meča možemo da dođemo do finala", zaključio je Sinovec.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga,   Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rakočević: Možemo da se nosimo s pritiskom

Izvor: Akter, 24.Apr.2013

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Igor Rakočević rekao je da ekipa oseća pritisak uoči polufinala sa Radničkim na završnom turniru Jadranske lige, jer taj meč donosi plasman u Evroligu, ali je dodao da beogradski tim ima igrače koji znaju da se nose sa tim situacijama

Nastavak na Akter...

Nikolić: Igrači da izginu na utakmici

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Apr.2013

Strateg Radničkog Miroslav Nikolić kazao je uoči polufinala protiv Crvene zvezde na završnom turniru Jadranske lige da je njegov tim ostvario prvi cilj, a to je plasman u Evropu, ali da se neće zaustaviti na tome.. (FOTO: V. Marković). – Ovde smo već ostvarili zacrtani cilj, a to je ulazak u...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.